Vivi
forrás: mlsz.hu

Kisvárdai, felcsúti és fehérvári győzelem az NB I második fordulójában

Mindhárom mérkőzés hazai győzelemmel végződött.
Kisvárdai, felcsúti és fehérvári győzelem az NB I második fordulójában fotó: mlsz.hu

Az OTP Bank Liga második fordulójának utolsó játéknapján a Kisvárda a Mezőkövesdet, a Puskás Akadémia az Újpestet, míg a MOL Fehérvár a Honvédot fogadta.

 

OTP Bank Liga, 2. forduló

Kisvárda Master Good-Mezőkövesd Zsóry FC 4-2 (2-1)

Kisvárda, 1927 néző, v.: Andó-Szabó

Gólszerzők: Camaj (6.), Melnyik (37.), Ilievski (49.), Makowski (56.), illetve Leoni (45+3., öngól), Jurina (79.)

piros lap: Schmiedl (35.)

sárga lap: Kállai (5.), Pillár (45+1.)

Kisvárda Master Good: Hindrich - Hej, Vranjanin, Kovacic (Széles, 75.), Leoni - Melnyik, Makowski (Bíró, 66.), Lucas, Asani (Czérna, 79.) - Camaj (Heles, 66.), Ilievski (Mesanovic, 75.)

Mezőkövesd Zsóry FC: Tordai - Kállai (Madarász, 62.), Schmiedl, Karnyickij (Pillár, 40.), Bobál D. - Vajda, Cseke, Nagy G. (Besirovic, 40.), Cseri (Molnár G., 62.) - Jurina, Drazic

A mérkőzés első helyzetét gólra váltotta a Kisvárda, amely a vezetés birtokában is nagy fölényben futballozott, azonban nem tudta növelni az előnyét. A 30 fokos hőségben az idő múlásával alaposan visszaesett a tempó, ebben a periódusban mindkét csapat óvatosan, kevés kockázatot vállalva futballozott, így a kapuk nem forogtak veszélyben.

Az ivószünet után épp kezdtek erőre kapni a vendégek, de lendületüket hamar megtörte Schmiedl kiállítása, ráadásul az eset utáni szabadrúgást követően azonnal megduplázta az előnyét a hazai gárda, amely ennek ellenére nem nyugodhatott meg, mert a szünet előtt szépített az emberhátrányban lévő rivális.

Az emberelőnyben futballozó piros-fehérek nagy lendülettel kezdték a második félidőt, és bő tíz perc alatt két gólt szerezve eldöntötték a három pont sorsát. A hátralévő időben is nagy kedvvel játszott a Kisvárda, a Mezőkövesd már kizárólag a védekezésre összpontosított, hogy elkerülje a kiütéses vereséget, ezt végül sikerült elérnie Tordai bravúros védéseinek köszönhetően, sőt, a végére kiengedő hazaiakat egy szépítő góllal meg is büntette, de a vereséget nem tudta elkerülni.

Puskás Akadémia FC-Újpest FC 2-0 (1-0)

Felcsút, Pancho Aréna, v.: Bognár   

gólszerző: Corbu (38., 61.)

kiállítva: Skribek (64.)

sárga lap: Baluta (18.), Skribek (45., 64.), Stronati (45+5.), KIss T. (79.), van Nieff (82.), Major (97.), illetve Katona (6.), Boumal (45+4.), Lahne (82.), Bjelos (81.)

Puskás Akadémia: Tóth B. - Mezgrani, Batik, Stronati, Komáromi - Kiss T., van Nieff, Baluta (Major, 85.) - Skribek, Zahedi (Bakti, 68.), Corbu

Újpest FC: Banai - Csongvai, Diaby, Kuusk - Pauljevic (Borello, 70.), Onovo (Lahne, a szünetben), Ljuljic, Boumal (Mack, 70.), Antonov - Katona, Bjelos (Szabó B., 90.)

A Puskás Akadémia az utolsó fél órában tíz emberrel őrizte előnyét, gyors ellentámadásokra rendezkedett be, és könnyedén tartotta otthon a három pontot. Az első félidőben a hazaiak futballoztak veszélyesebben, elsősorban Zahedinek voltak lehetőségei, de a csatár nem tudott élni lehetőségeivel. A felcsútiak így is hamarosan előnybe kerültek, egy szép akció végén Corbu talált be.

Nem sokkal a fordulást követően egy pontrúgást követően úgy tűnt, egyenlít az Újpest, de egy hosszas VAR-vizsgálatot követően Diaby gólját les miatt érvénytelenítette a játékvezető. Néhány perc múlva Corbu második góljával növelte előnyét a felcsúti gárda, amely csakhamar emberhátrányba került: Skribek egy ártalmatlan szituációban begyűjtötte második sárga lapját.

A Puskás Akadémia az utolsó fél órában tíz emberrel őrizte előnyét, gyors ellentámadásokra rendezkedett be, és könnyedén tartotta otthon a három pontot.

MOL Fehérvár FC - Budapest Honvéd FC 4-0 (2-0)

MOL Aréna Sóstó, 3517 néző, v.: Vad II

 gólszerző: Dárdai P. (30.), Kodro (34.), Bamgboye (72.), Zivzivadze (83.)

 sárga lap: Dárdai P. (65.), Makarenko (76.), illetve Bocskay (12.), Jónsson (20.)

MOL Fehérvár: Kovács D. - Nego, Fiola, Stopira, Sabanov, Heister - Rúben Pinto (Makarenko, 61.), Bumba (Pokorny, 70.) - Petrjak (Bamgboye, 70.), Kodro (Zivzivadze, 70.), Dárdai P. (Babos B., 86.)

Budapest Honvéd: Szappanos - Jónsson (Doka, 43.), Prenga, Cirkovic (Kocsis D., 61.), Lovric, Tamás - Mitrovic (Lukic, a szünetben), Bocskay, Plakuscsenko, Zsótér - Ennin (B. Traoré, 75.)

Mezőnyjátékkal és fehérvári labdabirtoklási fölénnyel telt a mérkőzés első félórája. A Honvéd masszív védekezésből próbált gyors ellentámadásokat vezetni, ám ebből kevés valósult meg, semmi veszélyt nem jelentettek a hazai kapura. A Fehérvár sokáig kereste a rést a vendégek védekezésén, amit végül Dárdai Pál talált meg, majd nem sokkal később megduplázta vezetését a házigazda Kenan Kodro jóvoltából.

A szünetről egy másik Honvéd jött ki a pályára, amit egy kimaradt ziccer és egy veszélyes szabadrúgás is jelzett. A Fehérvár ettől függetlenül magabiztosan őrizte előnyét, támadásaiban ott volt az esély a harmadik találatra, ami a csereként beálló Funsho Bamgboye első labdaérintéséből össze is jött. A hajrában egy másik cserejátékos, Budu Zivzivadze is eredményes volt, így lett kiütéses a fehérvári győzelem.

 

További cikkek