Tibor
forrás: hunfencing.hu

KUN ANNA BRONZÉRMES A VILÁGKUPÁN

A Katowicében megrendezett párbajtőr világkupán Kun Anna harmadik helyezést ért el.
KUN ANNA BRONZÉRMES A VILÁGKUPÁN fotó: hunfencing.hu

KUN ANNA EGYRE JOBB FORMÁBAN. A SZEZON SORÁN MÁSODIK VK-ÉRMÉT NYERTE KATOWICÉBEN, TOVÁBBI KÉT NEGYEDDÖNTŐS HELYEZÉSE MELLETT. 

Kun Anna alig több mint egy évvel ezelőtt, Kazanyban szerezte meg pályafutása első Világkupa-döntős helyezését. A korábbi junior Európa-bajnokuk ekkor volt 25 esztendős. Majd folytatta mindezt úgy, hogy ebben a szezonban négyszer ért el hasonlót, és a budapesti Grand Prix után másodszor állhatott dobogóra szombat este, Katowicében.

Az OMS-Tata vívója, Plásztán Attila tanítványa már a világranglista élmezőnyéhez tartozik, és nem is kérdés, hogy a júliusi, kairói világbajnokságot a kiemeltek között kezdi majd. Efelé Katowicében is lépett egy nagyot. Az útja nem volt egyszerű, a romániai Veres ellen egy 15:13-mal kezdődött, utána viszont a legjobb nyolcig nem volt megállás. A kanadai Mackinnont 14:7-re, a svájci Brunnert 15:12-re verte.
A negyeddöntőben aztán egyáltalán nem volt könnyű dolga, egyetlen tus döntött a javára a hazai páston vívó Swatowska-Wenglarczyk ellenében. De ez az egy tus már érmet jelentett, méghozzá végül bronzot, ugyanis az elődöntőben az olasz Santuccio 15:10-re legyőzte őt. 

Kun Anna küzdelmes úton jutott el a dobogóig.

Kun Anna az eredményhirdetést megelőzően így nyilatkozott a hunfencing honlapjának: “Nagyon örülök, hogy ismét érmes lettem, a jelek szerint sikerül egyre stabilabban teljesítenem. Azért nem volt könnyű a napom, és nem éreztem azt, hogy különösebben jó formában lennék. Ugyanakkor talán éppen ezért értékes számomra ez a bronzérem, mert fogok én ennél jobban is vívni… Azt élvezem, hogy kiemelt lettem, és nem kell végigvívni a fárasztó és nehéz selejtező napokat. Továbbá érzem azt is, hogy kezdenek tartani tőlem a riválisok, és ezek mind megerősítenek. Az elődöntőben az olasz stílusa nagyon nem feküdt nekem, ezen még dolgozni fogunk a mesteremmel. Várom a csapatversenyt, az Eb-t és a világbajnokságot!”

Nagy Kinga az egyéni olimpiai bajnok ukrán Semjakinát győzte le a 64-es táblán.

A többiekről. Nagy Kinga a londoni olimpia egyéni bajnokát, az ukrán Semjakinát győzte le a legjobb 64 között 15:14-re, ami értékes skalp, utána a későbbi bronzérmes francia Candassamytól kapott ki 15:11-re. Tóth Jázmin és Balogh Bella a főtábla első körében búcsúzott. 

Eredmények. Női párbajtőr egyéni Világkupa-verseny, Katowice, 191 induló. A legjobb 32 közé jutásért.

 

Kun-Veres (romániai) 15:13, Nagy-Semjakina (ukrán) 15:14, Tóth-Pawlowska (lengyel) 12:15, Balogh-Kong (hongkongi) 5:15.

A legjobb 16 közé jutásért: Kun-Mackinnon (kanadai) 14:7, Nagy-Candassamy (francia) 11:15.

Nyolcaddöntő: Kun-Brunner (svájci) 15:12.

Negyeddöntő: Kun-Swatowska-Wenglarczyk (lengyel) 15:14.

Elődöntő: Kun-Santuccio (olasz) 10:15.

Végeredmény: 1. Csoj Injeong (koreai), 2. Alberta Santuccio (olasz), 3. Kun Anna (edző: Plásztán Attila, válogatott edző: Somfai Péter) és Marie-Florance Candassamy (francia), …28. Nagy Kinga. …46. Tóth Jázmin, …57. Balogh Bella, …69. Salamon Réka, …72. Borsody Emma, …86. Wimmer Dorina, …89. Kardos Edina, …100. Büki Lili, …108. Gnám Tamara, …150. Muhari Eszter, …171. Gachályi Gréta. 

További cikkek