Tibor

LECLERC GYŐZELEM AZ AUSZTRÁL NAGYDÍJON

A domináns Leclerc legyőzte Perezt az Ausztrál GP győzelemért, Verstappen kiesett.
LECLERC GYŐZELEM AZ AUSZTRÁL NAGYDÍJON

Charles Leclerc nyerte a 2022-es Ausztrál Nagydíjat, ezzel megszilárdította saját és a Ferrari bajnoki vezetését, mivel Max Verstappen három futamon belül másodszor esett ki - a Red Bull csapattársa, Sergio Perez lett a második, a dobogót pedig a Mercedes versenyzője, George Russell zárta.

A teltházas Albert Parkban, Melbourne-ben 1100 nap után először rendeztek Ausztrál Nagydíjat. Az akciódús szabadedzések és kvalifikációk után vasárnap délután újabb izgalmas show-t láthattak.

A nap versenyzője Leclerc két Safety Caron keresztül is sakkban tartotta riválisát, Verstappent - az elsőt, amikor csapattársa, Carlos Sainz a 2. körben a P14-es pozícióból kipördült, a másodikat pedig a 23. körben, Sebastian Vettel balesete után. A veszély a 39. körben oldódott fel, amikor Verstappen megállt kigyulladt motorral, így a Ferrari pilótája a leggyorsabb körrel a háta mögött a győzelemig cirkált Perez előtt.

FORMULA 1 HEINEKEN AUSZTRÁL NAGYDÍJ 2022
A verseny eredményei:
1 Charles LECLERC Ferrari 1:27:46.548 26
2 Sergio PEREZ Red Bull Racing +20.524s 18
3 George RUSSELL Mercedes +25.593s 15
4 Lewis HAMILTON Mercedes +28.543s 12
5 Lando NORRIS McLaren +53.303s 10

Ha a bajnoki címért akarsz harcolni, ezek a dolgok nem történhetnek meg' - Verstappen frusztrált volt az elfogadhatatlan a melbourne-i kiesés miatt.

A bajnokság harmadik fordulójára Charles Leclerc állt fel a pole pozícióból a Ferrari színeiben két Red Bull-lal szemben - Max Verstappen a P2-ről és Sergio Perez a P3-ról -, míg csapattársa, Carlos Sainz a kilencedik helyen állt a rajtrácson. Lando Norris a P4-re állt fel a McLaren számára a Mercedesek előtt, Lewis Hamilton a P5-ös, George Russell pedig a P6-os pozícióban.

" Nyilvánvalóan még csak a harmadik futamnál tartunk, így nehéz a bajnokságra gondolni, de őszintén szólva nagyon erős autónk van, és nagyon megbízható is, szóval remélem, hogy ez így folytatódik, és ha így lesz, akkor valószínűleg van esélyünk a bajnoki címre.
Természetesen egész hétvégén igykeztem jól teljesíteni, de ez nem volt lehetséges az autó nélkül. Ezen a hétvégén különösen a versenytempóban voltunk rendkívül erősek. A gumikat az első körtől az utolsóig remeknek éreztük, rendkívül jól gazdálkodtunk velük, egyszerűen nagyon boldog vagyok " - mondta a győztes Leclerc.

Charles Leclerc 71 ponttal vezeti a pilóták bajnokságát George Russell 37 pontjával szemben az április 24-i Emilia Romagna Nagydíj előtt - míg Max Verstappen két DNF-je miatt 24 ponttal marad le Carlos Sainz, Sergio Perez és Lewis Hamilton mögött.


A pilóták állása az Ausztrál GP után:                                                                                                                       
1 Charles LECLERC Ferrari 71
2 George RUSSELL Mercedes 37
3 Carlos SAINZ Ferrari 33
4 Sergio PEREZ Red Bull Racing 30
5 Lewis HAMILTON Mercedes 28
6 Max VERSTAPPEN Red Bull Racing 25

 

További cikkek