Tibor

LECLERC RAJTBÜNTETÉST KAPOTT

Charles Leclerc a Montreal kanadai nagydíjon valószinű hátrányból indul majd motoralkatrész-csere büntetése miatt.
LECLERC RAJTBÜNTETÉST KAPOTT

A Ferrari versenyzője, Charles Leclerc a bajnoki címre vonatkozó reményeit érintő sorozatos csapások közül a legújabbat szenvedte el, amikor a túlzott motorhasználat miatt rajthelyes büntetést kapott.

A Ferrari a Kanadai Nagydíjon egy harmadik elektronikai vezérlőegységet szerelt be, ami automatikus 10 rajthelyes büntetést von maga után a vasárnapi futamra.

A csapatok egy szezonban versenyzőnként csak két elektronikai egységet használhatnak.

Leclerc 80 pontos hátrányt szenvedett a címvédő Max Verstappen javára, miután az utóbbi időben sorozatos problémák adódtak. Most pedig valószínű, hogy Montrealban további hátrányt fog szenvedni a Red Bull pilótájával szemben.

Leclerc 46 ponttal vezetett Verstappen előtt, miután az első három futamon két győzelmet és egy második helyet szerzett, amelyek közül kettőről a holland kiállt. Leclerc azonban az elmúlt három futamon két motorhibát szenvedett el, mindkétszer akkor, amikor az élen állt. A Monacói Nagydíjon is elvesztette a győzelmet, miután a Ferrari stratégiai hibája miatt az élről a negyedik helyre esett vissza, míg az Emilia Romagna Nagydíj záró szakaszában egy megpördülés miatt a harmadik helyből a hatodik lett.

Ennek eredményeképpen 34 ponttal lemaradva indul a Kanadai Nagydíjon Verstappen mögött, aki a pénteki edzést a leggyorsabban zárta, miután lenyűgöző napot zárt a Red Bullal.

A világbajnok 0,081 másodperccel előzte meg azt az embert, aki nem is olyan régen még a címvédő riválisának tűnt.

Carlos Sainz volt a harmadik leggyorsabb a második Ferrarival, 0,225 másodperces hátránnyal.

Sebastian Vettel pedig meglepetésre negyedik lett az Aston Martin színeiben, a csapattulajdonos Lawrence Stroll hazai versenyén, megelőzve Fernando Alonso Alpine-ját.

További cikkek