Tibor

LECRELC VOLT A LEGGYORSABB A 2. EDZÉSEN, MIELŐTT ÜTKÖZÖTT

Charles Leclerc edzése korán véget ért, miután a falhoz ért.
LECRELC VOLT A LEGGYORSABB A 2. EDZÉSEN, MIELŐTT ÜTKÖZÖTT

Charles Leclerc megelőzte Max Verstappent a Szaúd-arábiai Nagydíj második edzésén a leggyorsabb idővel, azonban az ő edzése korán véget ért, miután a falhoz ért.

A monacói, aki a nyitóedzésen a leggyorsabb volt a Jeddah Corniche Circuiton, 1.30.074 perces idővel 0.140 másodperccel előzte meg a Red Bull-os Verstappent. Leclerc azonban 20 perccel a vége előtt a 4-es kanyarban a falnak ütközött, majd hátrált, mielőtt visszabicegett a boxba, hogy csapata megvizsgálhassa az F1-75-öst.

Verstappen legjobb körét a közepes gumikon futotta, a holland az első körén a 2-es kanyarban szenvedett egy csattanást, ami miatt vissza kellett állnia. A második körét aztán elrontotta a virtuális Safety Car, amelyre azután volt szükség, hogy Kevin Magnussen Haas-ja (alul) egy feltételezett erőforrás-probléma miatt megállt a pályán.

Carlos Sainz, akinek a Ferrari csapattársához hasonlóan volt egy kis csókja a fallal, a harmadik leggyorsabb volt, a negyedik Sergio Perez második Red Bullja lett. A Mercedes duója, Lewis Hamilton és George Russell a hőmérséklet csökkenésével javuló tempót mutatott, és a figyelem a teljesítményre fordult a nap legreprezentatívabb edzésén.

Hamilton, aki az ülés felénél üléscserét kért, hogy magasabbra emeljék az autóban, ötödik lett, és 0,439 másodperccel maradt el a tempótól, csapattársa, Russell egy tizedmásodperccel hátrébb, a P6-os pozícióban.      A McLaren elfogadható tempót mutatott, Lando Norris a lágy gumik után a hetedik lett - egy töredéknyivel megelőzve a nyolcadik helyen álló Esteban Ocont, aki ismét előnyben volt alpesi csapattársával, Fernando Alonsóval (P11) szemben.

Valtteri Bottas kilencedik lett az Alfa Romeo színeiben, míg Yuki Tsunoda - aki az utolsó pillanatokban állt ki a pályán - a legjobb AlfaTauri volt a 10. helyen, mivel az olasz csapat nem tudta megismételni az FP1-ben mutatott lenyűgöző formáját, amikor melegebbek voltak a körülmények. Alonso megelőzte Pierre Gasly-t a 12. helyen, Mick Schumacher a Haas-szal a stabil 13. helyen végzett. Lance Stroll a 14. lett az Aston Martinnal, míg Daniel Ricciardo aki a lágy gumikon nem tudott kört futni, a 15. helyen végzett a McLarennel.

Nico Hulkenberg, aki Sebastian Vettel helyett állt be, aki jelenleg nem áll rendelkezésre, miután pozitív lett a Covid-19 tesztje, a 16. lett, az újonc Zhou Guanyu pedig a 17. helyen végzett. Nicholas Latifi megelőzte Williams-csapattársát, Alex Albont a 18. helyen, Magnussen pedig a hátsó sorban végzett, miután a dán az FP1-es hidraulikai problémát követően az FP2-ben motorproblémával küszködött.

FORMULA 1 STC SZAÚD-ARÁBIAI NAGYDÍJ 2022
A 2. edzés eredményei:

Hehyezés,idő:

1 Charles LECLERC Ferrari 1:30.074
2 Max VERSTAPPEN Red Bull Racing +0.140s
3 Carlos SAINZ Ferrari +0.246s
4 Sergio PEREZ Red Bull Racing +0.286s
5 Lewis HAMILTON Mercedes +0.439s

 

 

 

További cikkek