Tibor

LECRERC NYERT AZ OSZTRÁK NAGYDÍJON

Charles Leclerc három hónap után először nyert az Osztrák Nagydíjon.
LECRERC NYERT AZ OSZTRÁK NAGYDÍJON

Charles Leclercnek Max Verstappen mögött kellett másodhegedűst játszania a szombati F1-es sprintversenyen a Red Bull Ringen. A monacói azonban az Osztrák Nagydíjon megfordította a kockát, és az áprilisi Ausztrál Nagydíj óta első győzelmét aratva - és túlélve egy technikai ijedtséget a Ferrari F1-75-ösével - az első győzelmét hozta haza.

Leclerc a P2 helyről indult Verstappen mögül - a sprint eredményével meghatározott rajtrácsról -, de már a rajtnál látszott, hogy kimutathatóan jobb tempót diktál holland riválisánál. Ez azt jelentette, hogy nem egyszer, nem kétszer, hanem háromszor is el tudott menni a Red Bull pilótája mellett a pályán, a Ferrari pedig olyan pozícióban volt, hogy merész stratégiát választott, így Leclerc pályafutása ötödik győzelmét hozta haza - és Melbourne óta az elsőt, a monacói sorozatos kiesések és stratégiai hibák után.

"Erre mindenképpen szükségem volt!" - mondta Leclerc. "Úgy értem, az elmúlt öt futam hihetetlenül nehéz volt számomra, de nyilvánvalóan a csapat számára is, és végre megmutattuk, hogy megvan a tempó az autóban, és hogy képesek vagyunk rá, szóval [az év végéig] nyomnunk kell.

Carlos Sainz szomorú és frusztrált, mert autója lángba borult a Red Bull Ringen.

Carlos Sainz drámai módon hagyta el az Osztrák Nagydíjat, amikor a 4-es kanyarban lángok nyaldosták az F1-75-ös oldalát - a silverstone-i győztes dühös volt, miután látta, hogy a "könnyű kettős" füstbe ment.

 

További cikkek