Tibor
forrás: fradi.hu

LEGYŐZTÜK A NÉMETEKET IS A JUNIOR EB-N

Az ötödik helyért játszhat a magyar junior kéziválogatott a portugáliai Európa-bajnokságon.
LEGYŐZTÜK A NÉMETEKET IS A JUNIOR EB-N fotó: fradi.hu

A portugáliában zajló férfi junior kézilabda Európa-bajnokságon a magyar válogatott az 5-8 helyért küzdött a németek ellen.

Óriási adok-kapokkal kezdődött a mérkőzés, amiből mi jöttünk ki jobban, jól védekeztünk, amikből gyors gólokat tudtunk szerezni, hét perc után már 8-3-ra vezettünk. Az időkérés után azonban a németek összekapták magukat, és tíz perc alatt ledolgozták a hátrányukat. (12-12) A továbbiakban fej-fej mellett haladt a két csapat, de a németek egyszer sem tudták átvenni a vezetést. A félidő hajrája a miénk volt: az utolsó négy percet 4-1-re megnyertük, így háromgólos előnnyel vonulhattunk az öltözőbe. (16-19)

A második játékrészt ugyancsak egy 4-1-es szériával kezdtük, és máris hat lett a két csapat között a különbség. (17-23) A németek újra összekapták magukat, és ők produkáltak egy 7-1-es sorozatot, ezzel 24-24-re alakítva az eredményt. Átvenni azonban nem tudták a vezetést, és ismét nekünk sikerült megújulnunk a hajrában - végül megérdemelt, háromgólos győzelmet arattunk. A ferencvárosi játékosok közül Ónodi-Jánoskúti Máté négy, Imre Bence kettő, Karai Miklós pedig egy gólt szerzett.

A magyar válogatott vasárnap az ötödik helyért játszhat, az ellenfél a Dánia-Franciaország mérkőzés győztese lesz.

Férfi junior kézilabda Eb, 5-8. helyért:
Németország-Magyarország 32-35 (16-19)
gólszerzőink: Papp 7, Lukács 7, Temesvári 5, Krakovszki B. 4, Ónodi-Jánoskúti 4, Sisa 3, Imre 2, Karai, Pergel, Sztraka

További cikkek