Tibor

LEWIS NYERTE A 20. PLAYERS CHAMPIONSIPET

Adrian Lewis több mint három év után először nyert ranglista címet.
LEWIS NYERTE A 20. PLAYERS CHAMPIONSIPET

Adrian Lewis több mint három év után először nyert ranglista címet, amikor vasárnap Barnsleyban megnyerte a 20. Players Championshipet. A kétszeres világbajnok örömmel tért vissza a győztesek közé, a döntőben 8-4-re legyőzve Borisz Kolcovot.

Lewis a legutóbbi, 2019. márciusi Players Championship-sikere óta viharos időszakon van túl, hiszen kiesett a világranglista legjobb 32 közé.

Azonban hét győzelemmel bizonyította klasszisát, és vasárnap a Barnsley Metrodome-ban rendezett négy napból a harmadikon megszerezte a 12.000 fontot érő címet.

A győzelemmel Lewis biztosította helyét a jövő szombaton Blackpoolban kezdődő Betfred World Matchplayen, ahová a 2013-as második helyezett 18. alkalommal térhet vissza, miután tavaly először maradt ki a 2004-es debütálása óta.

Keményen dolgoztam ezért, úgyhogy nagyon boldog vagyok - mondta. Csodálatos volt az első napon elődöntőt játsztani, és ez adta meg az önbizalmat. Ez még fontosabb, mert azt hittem, hogy talán nem jutok be a Matchplaybe - nehéz volt. Amikor bejutottam az elődöntőbe, az egyben levette a nyomást is rólam. Tegnap egész jól játszottam, és bár kikaptam Matt Campbell ellen, de aztán visszatértem és bele adtam mindent, amit tudtam.

Lewisnak keményen meg kellett küzdenie a nap első fordulóiban, Shaun Wilkinsont győzte le a döntő legben, mielőtt Martijn Kleermakert és Nick Fullwellt 6-4-es pontozással búcsúztatta.

Ezt követően 102 fölötti átlagot ért el Pete Burgoyne legyőzésével, majd 99,97-es átlagot produkált, amikor a negyeddöntőben 6-4-re búcsúztatta a Grand Prix regnáló világbajnokát, Jonny Claytont.

Lewis túl erősnek bizonyult Nathan Aspinall számára az elődöntőben, amikor egy leg hátrányból felállva 7-2-re nyert, majd a döntőben Koltsovot búcsúztatta.

Koltsov 1-0-ra vezetett, és két döntetlenre is egyenlített, miután Lewis 11 és 13 dartsos legeket dobott, majd a Stoke sztárja három egymást követő leggel 5-2-es előnyre tett szert.

Koltsov visszavágott 6-4-re, de egy újabb 13-as dobás visszaadta Lewisnak a lélegzetvételnyi előnyt, mielőtt lezárta a győzelmet.

Koltsov Steve West, Jose Justicia, Kevin Burness, Kevin Doets, Krzysztof Kciuk és Martin Schindler legyőzésével biztosította helyét első ProTour-döntőjében, és ez volt a legjobb teljesítménye a szeniorok között.

A német ász, Schindler folytatta lenyűgöző 2022-es teljesítményét, és harmadik Players Championship-elődöntőjébe jutott, míg Aspinall szintén a legjobb négy közé jutott, hogy megszerezze idei második ProTour-győzelmét.

A nap folyamán Nathan Rafferty is kilenc dartsos finálét játszott, bár a korábbi ifjúsági világbajnoki második helyezett az első fordulóban 6-4-re kikapott Dave Chisnalltól.

A négy Players Championship-versenyből álló sorozat hétfőn a 21. eseménnyel zárul.

További cikkek