MARAD A KAPITÁNY A CSATA KOSÁRCSAPATÁBAN

A következő szezonban is marad a Ludovika Csata női kosárlabdacsapat játékosa Horváth Bernadett.
MARAD A KAPITÁNY A CSATA KOSÁRCSAPATÁBAN fotó: csatabasketball.hu

Horváth Bernadett a következő szezonban is a Ludovika Csata női kosárlabdacsapat játékosa lesz.

Önmagában ritka, ha egy profi sportoló pályafutásából öt évet ugyanannál a csapatnál tölt el, pláne, ha a klub egyik legnagyobb értékéről van szó. Horváth Bernadettnél viszont ez a helyzet: újabb szezont tölt a klubnál, és a negyedik évadát kezdheti meg csapatkapitányként. A Csata DSE kötelékétől a felnőtt válogatottságig eljutó irányító akár már az első hivatalos mérkőzésen a Csata egyedüli meccsrekordere lehet, hiszen jelenleg Lelik Rékával 114-114 szerepléssel osztoznak az első helyen.

Betti évek óta a magyar mezőny egyik legjobb gólpasszadója, a 2021/22-es szezonban pedig egyenesen ő osztotta ki a legtöbb asszisztot az alapszakaszban. A hárompontosokat is hosszú ideje megbízható hatékonysággal szórja: a tavalyi szezonban elért 45,2 százalékos mutatója szintén kiemelkedőnek számít.

Nagyon várom, hogy ismét meccseket játsszunk és találkozhassunk a szurkolókkal. Azzal, hogy ismét kilépünk a nemzetközi kupaporondra, remélem, hogy még többen kint lesznek a találkozóinkon – kommentálta a csapatkapitány a szerződéshosszabbítást és azt, hogy a klub ismét ott lehet az Európa Kupában.

Mindig hatalmas dolog, ha egy csapat megtartja saját nevelésű játékosát, csapatkapitányát és felnőtt válogatottját. Márpedig mi most erről beszélhetnek. Nagyon fontos alapjátékosunk marad továbbra is a klubnál. Bízom benne, hogy még magasabb szintre tud fejlődni és még jobb teljesítményt nyújt a következő szezonban – fogalmazott a vezetőedző, Tursics Krisztián.

További cikkek