Tibor

MATIUNINA NEGYEDDÖNTŐBE VEZETTE UKRAJNÁT

Az Ifjúsági asztalitenisz Európa-bajnokság 15 év alatti lánycsapatok versenyében a magyarok 16-közé jutottak.
MATIUNINA NEGYEDDÖNTŐBE VEZETTE UKRAJNÁT

Az első helyen kiemelt Románia nem mutatott gyengeséget a 16. forduló Szlovénia elleni mérkőzésén. Egyenes mérkőzéseken Ioana SINGEORZAN, Elena ZAHARIA és Liciana MOTROFAN győzött Sara TOKIC, Enya MOLTARA és Polona HORVAT ellen.

"Könnyű meccs volt, csak Ioana volt kihívó a szlovén élvonalbeli játékos, Sara TOKIC elleni párharcban. Ennek ellenére örülünk, hogy ezt megnyertük, és már a következőre koncentrálunk. Azért vagyunk itt, hogy megnyerjük az aranyat, és eddig minden úgy alakul, ahogy vártuk" - mondta ZAHARIA.

Következő ellenfelük, Horvátország csapata szintén sima meccsekkel zárta a 16. forduló párharcát. Ők Szlovákiát múlták felül. Zrinka REBIC Dominika WILTSCHKOVA-t, Hana ARAPOVIC Adriana ILLASOVA-t, míg Bruna BOROVEC Ema CINCUROVA ellen diadalmaskodott.

"Nagyon elégedett vagyok azzal, ahogyan játszottunk. Soha nem gondoltam volna, hogy ilyen könnyű lesz, mint amilyen volt. Zrinka győzelme a mérkőzés nyitó szakaszában jó lökést adott nekünk" - mondta ARAPOVIC.

Németország is tartalékolt némi energiát a Belgium elleni gyors 3:0-s győzelem után. A tavalyi kadett Európa-bajnok Annett KAUFMANN legyőzte Sara DEVOS-t, és ezzel álomrajtot adott Németországnak. Sophia KLEE és Mia GRIESEL legyőzte Julie VAN HAUWAERT-et és Eloise DUVIVER-t, hogy a nyomába eredjen.

"Az, hogy minden egyéni mérkőzésünket 3:0-ra nyertük, mutatja, hogy mennyire koncentráltak voltunk. Nagyon örülünk, hogy ilyen stílusban jutottunk a negyeddöntőbe, ez önbizalmat ad nekünk" - mondta Sophia KLEE.

Svédország egyenes kieséses meccseken múlta felül Angliát. Matilda HANSSON Mari BALDWIN ellen diadalmaskodott, Rebecca MUSKANTOR Jasmin WONG-ot, Leah TVEIT MUSCANTOR pedig Anaya PATEL-t győzte le.

"Nagyon jó mérkőzés volt. Mindenki jó munkát végzett. Az elejétől a végéig koncentráltak maradtunk. Matilda győzelme jó önbizalmat adott nekünk" - mondta Leah TVEIT MUSCANTOR.

Lengyelország folytatta a gyors mérkőzések tendenciáját. Legyőzték Spanyolországot. Zuzanna WIELGOS legyőzte Silvia COLL-t, Wiktoria WROBEL legyőzte Ainhoa CRISTOBAL-t, Anna BRZYSKA pedig Eugenia SASTRE-t.

"A mérkőzés sokkal nehezebb volt, mint azt az eredmények előrevetítik. Két nyitómérkőzés teljes hosszan ment, és akárhogy is végződhetett volna. A záró szakaszban bizonyítottuk, hogy jobbak voltunk, amikor métereket mértünk" - mondta Anna BRZYSKA.

Szerbia izgalmas kétórás játék után sem tudta kiharcolni a győzelmet Csehország ellen. Reka BEZEG az elején legyőzte Helena SOMMEROVA-t, de ezt követően Csehország megváltoztatta a mérkőzés menetét. Klara HRABICOVA az utolsó párbajban Radmila TOMINJIAK és BEZEG fölé kerekedett. A harmadik helyen Anna KLEMPEREREROVA Anna legyőzte Dusica TODOROVIC-ot.

"Nagyon elégedett vagyok a lányok teljesítményével. Nagyszerű munkát végeztek a nagyon nehéz mérkőzésen. A célunk az volt, hogy a negyeddöntőbe jussunk, és most már kisebb nyomás alatt vagyunk. A fő erősségünk az, hogy minden játékosunk azonos szinten van, azonban HRABICOVA ma két győzelemmel állt ki, és ez döntő fontosságú volt" - mondta Jaroslaw MIKESKA.

Veronika MATIUNINA volt Ukrajna sikerének gerince a Litvánia elleni h mérkőzésen. Mindkét mérkőzését megnyerte Emilia és Kornelia RILISYTE ellen. Ioalanta a Laura ABRAVICIUTE elleni mérkőzésen teljes hosszában nyújtózott középen, míg Kornelia az Alina VYDRUCHENKO elleni mérkőzésen az egyetlen pontot szerezte Litvániának.

"Nagyon nehéz volt számunkra, nagyon keményen küzdöttünk. A döntő pillanat Ioalnta győzelme volt a harmadik mérkőzésen. Az ötödik játszmában 6:10-es hátrányban volt, majd talpra állt és 15:13-ra megnyerte a döntő játszmát. Ez hihetetlen győzelem volt" - mondta MATIUNINA.

Charlotte LUTZ vezette Franciaország csapatát a Portugália elleni győzelemhez. LUTZ legyőzte Matilde PINTO-t és Ines MATOS-t, míg Agathe AVEZOU Patricia SANTOS-t. Ines legyőzte Lucie MOBAREK-et, és ezzel egy pontot szerzett Portugáliának.

A 15 év alatti lánycsapatok versenyében a 16-os forduló leggyorsabb mérkőzése a Törökország és Szlovákia közötti párharc volt. Turkiye továbbjutott, és Lengyelországgal találkozik. A lengyel csapat legyőzte Moldovát. Az első helyen kiemelt Románia legyőzte Spanyolországot, és Ukrajna ellen játszik majd az elődöntőbe jutásért. Ukrajna legyőzte Csehországot. Németország Litvániát, Portugália Izraelt győzte le. Magyarország Horvátország ellen diadalmaskodott.

További cikkek