Vivi
forrás: mlsz.hu

Megnyerték a Telki kupát!

Legyőzték a törököket, megnyerték a Telki Kupát.
Megnyerték a Telki kupát! fotó: mlsz.hu

A magyar válogatott az izlandiak elleni 4-2-es győzelem után 2-2-t játszott a horvátokkal a Telki Kupa első két fordulójában, így a mieink úgy készülhettek zárónapra, hogy amennyiben legyőzik a törököket, megnyerik a viadalt.

A török válogatott azonban remek játékerőt képviselt, és ez már az első percekben látszott: a vendégek dinamikus, gyors támadófocival rukkoltak elő, és a védekezésüket sem volt könnyű feltörni. Az első félidőben csak helyzetekig jutott mindkét együttes, a lehetőségek alapján a mieink egy picivel közelebb álltak a vezetést megszerzéséhez, de a kapu előtt nem voltunk kellően pontosak.

A második félidő is lüktető játékot hozott, az első percek után Molnár Csaba lőhetett volna gólt, de elhibázta a helyzetét, a törökök azonban pontosan fejeztek be egy akciót, Gökaj találatával az 58. percben megszerezték a vezetést (0-1). A csereként beállt Girsik Attila nem sokkal becserélése után egy védhetetlen bombagóllal egyenlített (1-1), és a törökök második góljára is ő válaszolt: egy remek emeléssel vette be az ellenfél kapuját (2-2). A 84. percben már nálunk volt az előny, a szintén csereként beállt Balogh Zsombor egy kontra végén vezette a kapusra a labdát, majd értékesítette higgadtan a ziccert (3-2), beállítva a végeredményt.

A magyar válogatott hét ponttal megnyerte a tornát, a horvátok öt ponttal a másodikok lettek, a négy pontos törökök és a pont nélkül záró izlandiak előtt. A torna legjobb kapusa Molnár Mátyás lett, míg a gólkirályi címet megosztva a három gólt szerző Katona István szerezte meg.

 

A cikk további része a dvtk.eu oldalán olvasható tovább.

További cikkek