Tibor
forrás: fradi.hu

MEGVAN A FÉRFI VíZILABDA VÁLOGATOTT KERETE

Kihirdette a budapesti világbajnokságra készülő bő keretét Märcz Tamás vezetőedző, 27 játékos kapott meghívót.
MEGVAN A FÉRFI VíZILABDA VÁLOGATOTT KERETE fotó: fradi.hu

A bajnoki döntő másnapján kihirdette a budapesti világbajnokságra készülő bő keretét Märcz Tamás, 27 játékos kapott meghívót. A keretben 10 friss aranyérmes ferencvárosi játékos van, akik majd a Bajnokok Ligája nyolcasdöntője után csatlakoznak a május 25-én kezdődő felkészüléshez.

A keretben található a vállsérülése után felépülő Pohl Zoltán is, aki a bajnoki döntő második meccsén két gólt szerzett és láthatóan egyre jobb formába került az utóbbi hetekben.

A kerettagsággal kapcsolatban az alábbiakat mondta Pohl: "Picit meglepett a meghívó, mert csak három meccsen tudtam játszani eddig. A hajrára tértem vissza, és nagyon örülök! Még mindig nem százszázalékos a vállam, elsődlegesen szeretném újra tökéletesen felépíteni, emellett mindent meg fogok tenni, hogy bekerüljek a csapatba. Már volt szerencsém átélni egy hazai rendezésű Európa-bajnokság hangulatát, ez extra motivációt jelent nekem a világbajnoki felkészüléshez."

Märcz Tamás a vízilabda-szövetség honlapjának azt nyilatkozta: „Az elmúlt években szűkebb kerettel dolgoztunk, ezúttal azonban a kibővítést tartottam a legjobb megoldásnak. Már csak azért is, mert a felkészülés első hetében különleges lehetőség adódik, hiszen a BL-meccsekre készülő FTC-vel játszunk majd május 28-án és 30-án edzőmeccseket, és ehhez megfelelő mennyiségű játékosra lesz szükség."

Két hét közös munka után szűkíti majd előszőr a keretet a szövetségi kapitány, hivatalos mérkőzés egyelőre nem szerepel a válogatott programjában.

A világbajnokságra készülő férfiválogatott kerete

Kapusok: Szakonyi Dániel, Vogel Soma (FTC-Telekom), Csoma Kristóf (Kaposvár), Lévai Márton (OSC), Mizsei Márton (Vasas).

Mezőnyjátékosok: Fekete Gergő, Jansik Szilárd, Molnár Erik, Német Toni, Pohl Zoltán, Varga Dénes, Vámos Márton, Vigvári Vendel (FTC-Telekom), Angyal Dániel (Szolnok), Batizi Benedek (BVSC), Burián Gergely (OSC), Csacsovszky Erik (OSC), Erdélyi Balázs (Vasas), Hárai Balázs (OSC), Konarik Ákos (Szolnok), Manhercz Krisztián (OSC), Mezei Tamás (Vasas), Nagy Ádám (Szolnok),  Sánta Dániel (Szeged), Vadovics Viktor (Vasas), Vigvári Vince (OSC), Zalánki Gergő (Pro Recco).

További cikkek