Tibor

MIKAELA MAYER A BOXKIRÁLYNŐ

Mikaela Mayer útja a heavy metáltól az ökölvívó bajnokká válásig.
MIKAELA MAYER A BOXKIRÁLYNŐ

" Mindig is valami nagy dologra voltam hivatott " - mondja Mikaela Mayer, még ha nem is volt mindig biztos benne, hogy ez pontosan hogyan fog történni.

A ma már egyesített szuperpehelysúlyú ökölvívó világbajnoknő fiatal tinédzserként egy heavy metal zenekarral turnézott az Egyesült Államokban. Akkor úgy tűnt, hogy a jövője a zenében van.

" Úgy érzem, mintha három életet éltem volna " - mondja Mayer. "A boksz előtt egy kis metálos voltam, piercing volt az orromban, piercing volt a nyelvemen, piercing volt a fülemben, a hajam fekete volt, minden, amit viseltem, fekete volt, határozottan szórakoztató időszak volt. Nita Strauss volt akkoriban az énekesem és a gitárosom. Most Ő az Alice Cooper szólógitárosa, és nagyon jól nyomja. "

Mayer természetéből fakadt, hogy mindent vagy semmit nem adott. Amikor elege lett, hirtelen kilépett a zenekarból.
" Volt egy kis lázadó tinédzser korszakom, amikor csak buliztam, rossz gyerek voltam, az őrületbe kergettem apámat, hetekig nem jöttem haza. Aztán visszatértem, és úgy éreztem, hogy újra kell koncentrálnom " - emlékszik vissza.

Elment egy edzőterembe az utca végén. Ez elég volt neki ahhoz, hogy ugyanolyan intenzitással kezdjen el bokszolni. " Napi egy doboz cigarettát szívtam, amikor először bementem ebbe az edzőterembe, és egy héten belül azt gondoltam, hogy na, ezt nem tudom tovább csinálni. Én akarok a világ legjobb női bokszolója lenni " - emlékszik vissza Mayer.

A korábbi világbajnok Selby visszavonult, végül bekerült az USA csapatába és bokszolt a 2016-os olimpián. Azt a versenyt követően Mayer nem volt biztos benne, hogy merre forduljon tovább.
" Tudtam, hogy végeztem az amatőrökkel. Csak azt nem tudtam, merre tovább és az MMA-t fontolgattam" - emlékszik vissza. "Azért akartam az MMA-ba menni, mert ott a nők tévéidőhöz jutottak, és ott kaptak szerződést. Itt volt az ideje, hogy máshol is megmérettessem magam, és ezért hajlandó voltam felrúgni mindent. " - mondta.

Ehelyett végül az amerikai Top Rank promóciós céghez szerződött. Most, 31 évesen a WBO és az IBF egyesített szuperpehelysúlyú világbajnoka, és 16 profi mérkőzés óta veretlen.

Mayer a legutóbbi mérkőzésén szándéknyilatkozatot tett. Ahelyett, hogy a mozgására és a képességeire hagyatkozott volna, a novemberi, Maiva Hamadouche elleni egyesítő mérkőzését az első gongütéstől kezdve intenzív, mindent eldöntő csatává alakította. Ez volt a 2021-es év egyik legjobb meccse, legyen az férfi vagy női.

Mayer fantasztikusan küzdött legutóbbi mérkőzésén Maiva Hamadouche ellen.
"Egyetlen küzdelem sem könnyű küzdelem - folytatja. Az edző bízik bennem, hogy nyerni fogok, de az a kérdés, hogyan nyerek. Különösen, hogy nőként a női ökölvívás ezen korszakában, amikor a sportágat próbáljuk fejleszteni, és próbáljuk növelni az egyenlőséget, és megkapni a tiszteletet, amit megérdemlünk, azt akarja, hogy jól nézzek ki. Nem azt akarja, hogy csak úgy elmenjek és győzzek."

Ha sikerrel jár Han ellen, Mayer azt szeretné, hogy kihívja Taylor Amanda Serrano elleni meccsének győztesét, amelyre április végén kerül sor.
Mayer azonban bármelyik ellen szívesen megküzdene.

" Hajlandó vagyok mindent kockára tenni " - zárta gondolatait Mikaela Mayer.

További cikkek