Tibor
forrás: olajofficial.hu

NEM ADTÁK A MÁSODIK HELYET A SZOLNOKIAK

Az NBI férfi kosárlabda bajnokságban szolnokra látogatott az Egis Körmend.
NEM ADTÁK A MÁSODIK HELYET A SZOLNOKIAK fotó: facebook.com/olajofficial

A rá jellemző kemény védekezéssel kezdett a második helyért éppen az Olajjal harcoló Körmend, a megszerzett labdákból gyors támadásokat igyekeztek vezetni.
Nem igazán találta a negyed első felében a játék ritmusát a házigazda, sok volt a hiba a támadójátékban.
Így aztán a körmendiek vezettek jobbára, de meglépni nem tudtak az Olajbányásztól (20-20).

A vendégek bátran építhettek White formájára, alig tudott hibázni az amerikai, 13 perc alatt 15 pontig jutott, miközben csapattársai összesen tíznél jártak.

A második negyed feléhez érve egyre keményebbé vált a játék, ami nem volt jó hatással a látványra. Emiatt a körmendiek bánkódtak kevésbé, mivel négy ponttal vezettek (23-27).

Ha dicsértünk White ponterősségét, szólnunk kell Cakarun küzdéséről, a második játékrészben az ő kosarai nélkül nagyobb is lehetett volna a különbség (25-29). A félidőhöz közeledve megtorpant a Körmend, s átvette a vezetést Cummings és Badzim kosaraival az Olajbányász (33-29). A negyed végére kicsit szétesett a Körmend, kapkodtak, ziccereket hibáztak, amit egy összességében 16-0-ás rohanással tökéletesen ki is használt a Szolnok (41-29).

Amilyen rosszul fejezte be a Körmend az első félidőt, olyan jól kezdték a másodikat. Két perc alatt egy 0-7-es sorozattal ismét szorossá tették az állást, időt is kellett kérnie Gasper Potocniknak (41-36).
Ezúttal az Olaj fagyott le teljesen, s Stokes két triplájával egyrészt 0-13-asra hízott a körmendi rohanás, másrészt újra a vendégeknél volt az előny (41-42).

Teljesen kiegyenlítetté vált a mérkőzés, hatalmas volt a küzdelem a pályán.
Az indulatok is kezdtek elszabadulni, a játékvezetők több technikait is kiosztottak a túl vehemens reklamálások miatt.
Ebből a Körmend jött ki jobban, s másfél perccel a negyed vége előtt már hat ponttal vezettek (51-57).

Rudner triplájával eredt ellenfele nyomába a Olajbányász, két perc alatt ezt a törekvést siker is koronázta (62-62). Az elmondható volt, hogy a gödörből kijött az Olaj, de a vezetést csak később, Pongó pontjaival sikerült megszerezni (69-66).

Ahogy fogyott az idő, úgy nőtt az izgalom, itt már minden hibának nagy jelentősége volt. Négy perccel a vége előtt csupán egyetlen pont volt a két gárda között (69-68), amikor az Olaj két támadást is kosárral tudott befejezni.
Időt is kellett kérnie Konsztantinidisz mesternek (73-68). Az eligazítás után Stokes kapkodott el egy helyzetet, Cummings a túloldalon triplával büntetett. Miután Badzim is a lehető legjobbkor küldött helyére egy távolit, már nem volt visszaút a vendégeknek, megérdemelten nyert a hat emberét is nélkülöző Olajbányász, s ezzel lényegében bebiztosította a rájátszás előtt a második helyét (82-70).

Szolnoki Olajbányász – Egis Körmend 82-70 (20-20, 21-9, 15-33, 26-8)

Bajnokság, középszakasz, felsőház, 8. forduló
Szolnok, Tiszaligeti Városi Sportcsarnok
V.: Benczur Tamás, Tóth Cecília, Farkas Gábor

Szolnok: Pongó Má. 12/6, Pallai 9/6, Badzim 14/6, Rudner 11/9, Cakarun 19. Csere: Vincze -, Arabo -, Cummings 17/6, Sebők -.

Körmend: Stokes 8/6, White 25/12, Takács K. 2, Szavics 8/6, Gordon 8. Csere: Henry 8, Kenéz -, Krivacsevics 2, Martinez -, Ferencz 9/3.

További cikkek