Tibor
forrás: dvtk.eu

NEMES RITA ÉS TÓTH ANNA DÉL-AFRIKÁBAN EDZŐTÁBOROZIK

Egy hete érkeztetek meg Dél-Afrikába, Potchefstroomba.
NEMES RITA ÉS TÓTH ANNA DÉL-AFRIKÁBAN EDZŐTÁBOROZIK fotó: dvtk.eu

A dél-afrikai Potchefstroomban edzőtáborozik Nemes Rita és Tóth Anna. A DVTK válogatott atlétáival a több mint két hetes edzőtábor felénél beszélgettünk az igazán különleges helyszínről és az intenzív felkészülési időszakról.

Egy hete érkeztetek meg Dél-Afrikába, mik voltak az első benyomásaitok Potchefstroom-ról és az egyedülálló helyszínről, többek között a füves borítású pályáról?

Nemes Rita: - Az edzőkomplexum nagyon szép, viszont nekem nagyon furcsa volt a füves pálya, teljesen más itt dolgozni, mint a rekortánon. Ezen a pályán máshogy dolgoznak az izmok, sokkal nagyobb energiát vesz igénybe, szóval ehhez még hozzá kell szoknom. Magaslaton is vagyunk, de azt nem érzékeltem, inkább a melegebb időjárás, ami egy picit nehezítette az első napon az edzéseket. Nagyon szép hely, sok minden adott, viszont kicsit másabb világ van itt, de eddig megoldottunk mindent.

Tóth Anna: - Nagyon kíváncsiak voltunk mi is a pályára az edzőmmel, nagyon sok jót halottunk erről a füves borításról. Kíváncsi voltam, hogy könnyebb vagy nehezebb lesz rajta edzeni, de eddig nagyon kellemes csalódás. A konditerem fantasztikus, nagyon sok jó gép van, amivel tudunk erősíteni olyan dolgokra amikre otthon nincs lehetőség. A magaslatot viszont én éreztem, a futásoknál egy kicsit jobban lihegek, mint szoktam, de összességében minden nagyon pozitív.

A teljes cikk a dvtk.eu oldalon olvasható.

További cikkek