Tibor
forrás: cskk.hu

OPTIMISTA A CSURGÓIAK JOBBÁTLÖVŐJE

A Csurgói férfi kézilabdacsapatának új játékosa Mitar Markez, beszélt a tapasztalatairól és a következő szezonról.
OPTIMISTA A CSURGÓIAK JOBBÁTLÖVŐJE fotó: cskk.hu

A Csurgói KK férfi kézilabdacsapatának új igazolása, a jobbátlövője Mitar Markez, nyilatkozott a következő szezon előtt.

Jó pár szezon után hagytad el Gyöngyöst, miért hoztad meg ezt a lépést a karrieredben?

Igen, öt csodálatos évet töltöttem el Gyöngyösön, ahol néhány nagyon jó eredményt is elértünk, de úgy éreztem, hogy elérkezett az idő a váltáshoz és ahhoz, hogy valami újat is kipróbáljak a karrieremben.

Mi döntött végül mellettünk?

Volt néhány ajánlatom Magyarországon, aminek örültem, mert mindenképpen itt szerettem volna maradni. A legfőbb indokom az volt a Csurgó mellett, hogy egy jól szervezett klubról van szó, amelyről kizárólag csak jókat hallottam, mind a klub működéséről, mind az ott dolgozó emberekről egyaránt. Az elmúlt években több alkalommal is játszottak az Európa Ligában, de az is fontos szempont volt, hogy itt csak a kézilabdára kell koncentrálnom.

Az elmúlt szezonunk sajnos nem sikerült a legjobban, nem érezted esetleg azt, hogy rossz döntést hoztál?

Valóban nem a legjobb szezont zárta a csapat, de ebben azért sok minden egyéb körülmény is szerepet játszott, teljesen egyértelmű, hogy nem ezt a helyezést érdemelte volna a csapat. Az új szezon azonban új esélyeket hoz, bízom abban, hogy a tavalyi szezon eredményén javítani tudunk.

Miként látod a jövő évi keretünket? Vannak ismerősök a csapatban?

Szerintem jó kis csapat alakulhat ki, de ez nem csak a játékosok kvalitásától függ, elengedhetetlen a megfelelő kémia közöttünk, a jó csapategység, atmoszféra. Ahogy említettem öt éve játszom Magyarországon, szóval ismerem szinte az egész csapatot. Mirkoval három évet is együtt játszottam korábban, amit nagyon élveztem és a pályán kívül is jó barátok lettünk. Rajta kívül Mladent is közelebbről ismerem, akivel szintén jóban vagyok.

Mindennek függvényében mit vársz a csapattól a következő szezonban?

Én mindig optimista vagyok, ez most sincs másként. Sok csapatnál rengeteg változás volt a nyáron, mindig fontos és érdekes kérdés, hogy miként, mennyi idő alatt épülnek be az új játékosok. Bízom a jó eredményben, mert rutinos csapatunk van, ami akár előnyünk is lehet.

További cikkek