Tibor
forrás: fradi.hu

ÖTÖDIK HELYEN VÉGZETT A JUNIOR VÁLOGATOTT

A magyar férfi junior kéziválogatott az Európa-bajnoki 5. helyért vívott csatában, legyőzte Franciaországot.
ÖTÖDIK HELYEN VÉGZETT A JUNIOR VÁLOGATOTT fotó: fradi.hu

A franciák kezdték jobban a férfi junior kézilabda Európa-bajnokság zárónapjának ötödik helyért vívott mérkőzését.

A mérkőzésen egy-két góllal mindig vezettek, egészen 10-9-ig, amikor egy 6-1-es sorozattal 15-11-re elmentünk. A szünetre is maradt kettő az előnyből. (16-14)

A második félidőben is volt egy kiváló periódusunk, amikor sokkal gyorsabban, ötletesebben és pontosabban játszottunk, hat góllal is vezettünk (27-21 és 28-22). Úgy tűnt, hogy a hajrá akár izgalmas is lehet, hiszen hat perccel a vége előtt feljöttek a franciák kettőre (30-28), ám ekkor egy 4-0-t produkáltunk, és magabiztosan húztuk be a mérkőzést.

A találkozó legjobbja az éveken át a ferencvárosi nevelés Lukács Péter lett hét góllal.

A mieink csupán Dániától és a későbbi döntős Spanyolországtól kaptak ki, de a serdülők között Európa-bajnoki címet nyert Feröer-szigetek mellett olyan csapatokat győztek le, mint a másik döntős, házigazda Portugália, valamint Szlovénia, Németország és Franciaország – tehát öt győzelemmel és két vereséggel zártuk a rendkívül rangos Európa-bajnokságot. Ezzel a remek szerepléssel válogatottunk kijutott a 2023-as, görög-német közös rendezésű világbajnokságra.

Junior Európa-bajnokság, 5. helyért:
Franciaország-Magyarország 29-35 (16-14)
gólszerzők: Lukács 7, Ónodi-Jánoskúti 5, Papp 5, Sztraka 4, Krakovszki Zs. 4, Sisa 3, Imre 2, Temesvári 2, Karai, Krakovszki B., Pergel

További cikkek