Vivi
forrás: mlsz.hu

OTP Bank Liga infómorzsák

Kisvárdai győzelem Egerszegen, Honvéd-siker Angyalföldön.
OTP Bank Liga infómorzsák fotó: mlsz.hu

ZTE FC-Kisvárda Master Good 1-3 (1-1)
Gólszerzők: Tajti (27., 11-esből), illetve Camaj (30., 11-esből), Melnyik (57., 87.)
Zalaegerszeg: Demjén - Huszti (Klausz, 79.), Kálnoki-Kis, Szafronov - Ubochioma, Bedi, Tajti, Sankovic, Májer (Manzinga, 66.) - Szalay Sz. (Ikoba, 65.), Németh D. (Lesjak, 65.)
Kisvárda: Hindrich - Hej, Kravcsenko, Kovacic, Leoni (Peteleu, 71.)- Melnyik (Bíró, 93.), Makowski, Karabeljov - Camaj (Navratil, 72.), Mesanovic (Ilievski, 79.), Asani (Vida K., 79.)

Lendületesen kezdett a Kisvárda, hat perc alatt két gólt is szerezhetett volna, a folytatásban viszont kiegyenlítődött a játék, és ezzel együtt kevés helyzet adódott. Az első félóra végéhez közeledve előbb a hazaiak rúghattak büntetőt Kravcsenko kezezése miatt, három perccel később pedig a vendégek, miután Sankovic akasztotta Leonit. Mindkét tizenegyes sikeres volt. Az utolsó negyedórában a zalaiak támadtak többet, és akár ismét megszerezhették volna a vezetést. A fordulás után kapura veszélyesebben játszott a Kisvárda és előnybe is került. Csakhamar hármas cserével próbálta meg frissíteni a hazai együttest Ricardo Moniz vezetőedző, igyekezett is a ZTE, de nem volt átütőerő a támadójátékában, és a sok szabálytalanság, illetve csere miatt nem is tudott igazán felpörögni. Ráadásul a hajrában VAR-elemzés után, kezezés miatt ismét büntetőhöz jutott a Kisvárda. Melnyik ugyan ezt kihagyta, de rácsapott a kipattanóra és bevágta a labdát, ezzel pedig eldőlt a mérkőzés.

Vasas FC-Budapest Honvéd 1-2 (1-1)
Gólszerzők: Hidi P. (11.), illetve Ennin (33.), Lukic (65.)
Vasas FC: Dombó - Hinora (Szalai, 83.), Szivacski, Hidi P., Otigba, Silye - Szilágyi (Hidi M., 72.), Berecz, Márkvárt (Géresi, 72.), Radó (Ihrig-Farkas, 56.) - Holender (Cipf, 72.)

Honvéd: Szappanos - Szabó A. (Doka, 52.), Prenga, Cirkovic, Tamás - Bocskay, Gomis (Mitrovic, 82.), Zsótér - Kocsis (Jónsson, 52.), Lukic (Traoré, 89.), Ennin

A szakadó esőben kezdődött mérkőzés első perceiben a vendégcsapat játszott mezőnyfölényben, de a 11. percben a korábbi Honvéd-játékos Hidi Patrik lapos, nem túl veszélyes beadását Szappanos senkitől sem zavartatva beütötte a saját kapujába. A gól után kiegyenlített mezőnyjáték zajlott a pályán komolyabb helyzet nélkül, mígnem a Honvéd szinte a semmiből egyenlített: ezúttal Dombó mért el egy beadást, a kezei között továbbcsúszó labdát Zsótér visszakanalazta a kapu elé, Ennin pedig öt méterről az üres kapuba lőtte azt. A szünetig mindkét kapus bemutatott egy-egy nagy védést, de az állás nem változott. A fordulás utáni első negyedórában egyik kapu sem forgott veszélyben, a két szakvezető így cserékkel próbált frissíteni. A változtatások a kispestieknek jöttek be, ugyanis Ennin jobboldali megindulása, majd centerezése után Lukic 12 méterről, a felső sarokba lőtt bombagóljával megszerezték a vezetést. A hazaiakat edző Kuttor Attila hármas cserével igyekezett változtatni a mérkőzés képén, de csapata hiába próbálkozott az egyenlítéssel, a betömörülő és jól záró Honvéd-védelmen a lefújásig nem talált fogást. A kispestieknek ez volt az első győzelmük az új idényben, míg az angyalföldiek három döntetlen után először nem szereztek pontot. A Honvéd 2012 óta először tudott nyerni a Fáy utcában.

További cikkek