Tibor
forrás: hunvolley.hu

PAPÍRFORMA VERESÉG A FINNEK ELLEN

A magyar férfi röplabda válogatott felkészülési mérkőzésen 3-0-ra kikapott a Finn együttestől.
PAPÍRFORMA VERESÉG A FINNEK ELLEN fotó: hunvolley.hu

Igaz, tétnélküli mérkőzésen, de háromjátszmás vereséggel kezdte meg szereplését a magyar férfi röplabda-válogatott az Ezüst Európa-ligában. Az eredmény nem meglepő, hiszen a finn csapat jóval előrébb áll az európai rangsorban, azért sorolták vissza a második vonalnak számító ezüst divízióba, mert tavaly a koronavírus-járvány miatt visszaléptek a sorozattól.

A magyar csapat kezdett jobban, szépen gyűjtögettük a pontokat és egészen 6:3-ig nem is engedtük át a vezetést a finneknek. Majd pontok estek itt is, ott is és mire feleszméltünk már 11:8-ra vezetett az ellenfél. Támadásbefejezésekkel voltak problémák. 23:20-nál egy rontott nyitás pecsételte meg végül a sorsunkat. (25:20)

A második szett is jól indult 13:13-ig felváltva estek a pontok, ezután azonban a finnek kezdtek el szorgoskodni: sajnos volt egy 6-os sorozatuk, amit aztán Szabó Alpár zárt le, de visszazárkózni már nem sikerült ezt követően. (25:17)

Sajnos a rossz széria áthúzódott a harmadik szett elejére, de egy időkérés után sikerült megtörni a szériát. A játék képe ezután sem változott, de a mieink küzdöttek becsülettel, de a finn válogatott egészen más kategóriába tartozik. (25:16)

A két együttes június 12-én a Tüskecsarnokban is összecsap egymással, a június 18-19-i, budapesti négyes döntőnek pedig mindkét válogatott biztos résztvevője.

FÉRFI VÁLOGATOTT FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Finnország–Magyarország 3:0 (20, 17, 16)
Akaa, 996 néző. V: Suhhova (észt), Hakkarainen (finn)
FINNORSZÁG: Lankinen 2, Mäkinen 21, Porkka 5, Jokela 13, Ronkainen 12, Savonsalmi 5. Csere: Köykkä (liberó), Marttila. Szövetségi kapitány: Joel Banks.
MAGYARORSZÁG: Magyar, Horváth K. 8, Szabó A. 10, Pesti 3, Blázsovics 12, Gacs 1. Csere: Bozóki, Bán (liberók), Kovács Z. 5, Tomanóczy 2. Szövetségi kapitány: Koch Róbert.
Edzői értékelés
Koch Róbert: – A vártnak megfelelően nálunk jóval erősebb, dinamikus csapattal játszottunk, ami minden játékelemben a fejlődésünket szolgálta. Ez az a stílus, amit pár éven belül meg kellene valósítanunk. Komoly labdaérzék, megoldás centrikus, intelligens támadó játék, amit fiatal kortól gyakorolni kell. A mai modern röplabdában kevés az egyes sánc, a megoldások széles skáláját kell alkalmazni. Számok tekintetében két szettig hoztuk azt amit tudunk, a saját határokat egyenlőre nehezen lépjük át. Viszont egy tét nélküli mérkőzésen sokkal bátrabb játék az elvárható. Én gratulálok a fiúknak, dolgozunk tovább.

További cikkek