Tibor

PATTERSON MEGLEPETÉS ARANYA OREGONBAN

Az ausztrál Eleanor Patterson, megnyerte a női magasugrás döntőjét az oregoni atlétikai világbajnokságon
PATTERSON MEGLEPETÉS ARANYA OREGONBAN

Az ukrán Jaroszlava Mahucsikh még egy utolsó kísérletet tett a 2,04 méteres magasságra a női magasugrás döntőjében kedd este az oregoni22-es atlétikai világbajnokságon. Ha ezt megugorja, akkor aranyérmes lesz. Ha nem, akkor az ausztrál Eleanor Patterson lesz a világbajnok.

Mahuchikh megkezdte a megközelítést. Leugrott a lábáról, átugrotta a rudat, de lefelé menet a lábával megcsípte azt. A szőnyegen feküdt, kezeit az arcára tapasztotta. Patterson ugyanakkor a cipőjét kötötte, arcán a legcsekélyebb mosollyal. Az aranyérem az övé volt.

Úgy nyerte meg a címet, hogy az első kísérletével 2,02 métert ugrott, és ezzel személyes legjobbját állította be. Ezzel az eredményével egyúttal az ausztrál Nicola Olyslagers tavaly felállított óceániai rekordját is megdöntötte. Mahuchikh ugyanezt a magasságot teljesítette, de a második kísérleténél megugorva beérte az ezüstérmet. Az olasz Elena Vallortigara 2,00 méteres szezoncsúccsal bronzérmet szerzett.

Tudtam, hogy nagy teljesítményt tudok hozni - mondta Patterson. Nem sokat versenyeztem, de idejönni ma este, látni, hogy ezek a fenomenális atléták ilyen jól teljesítenek, hihetetlen. Egyszerűen nem tudtam elhinni, hogy én vagyok a bajnok.

Mire a lécet 1,98 méterre emelték, már csak nyolc nő maradt. A kazah Nadezhda Dubovitskaya és az észt Karmen Bruus minden kísérletükkel küszködtek, és kiestek, bár Bruus 1.96 méterrel megdöntötte az U18-as világcsúcsot. Mahuchikh és Iryna Gerashchenko könnyedén átugrotta a lécet, akárcsak Vallortigara. Olyslagersnek nem sikerült átugrania a határt, honfitársának, Pattersonnak viszont igen. Az üzbég Safina Sadullayeva kockáztatott, és az első sikertelen kísérlet után úgy döntött, hogy kihagyja a magasságot.

Patterson 2,02 métert ért el, miközben a közönség felszabadultan üvöltött. Felpattant, az öröm átjárta egész testét, és leugrott a szőnyegről. Mahuchikh következett. Gerashchenko nem tudta megugrani, ahogy Vallortigara sem, de az olasz visszaszámlálással bronzérmes lett. Patterson és Mahuchikh mindhárom próbálkozását elbukta 2,04 méteren.

Mahuchikh és Gerashchenko kapta a leghangosabb fogadtatást, amikor bemutatták őket a Hayward Field közönségének. A stadion déli oldalán néhány ukrán zászlót lobogtattak a 32 Celsius-fokos hőséget elviselő fehérorosz szurkolók. Ültek a napon, köztük egy pár távcsővel, és szurkoltak az összes magasugrónak.

 

További cikkek