Tibor

PRICE LEGYŐZTE WRIGHTOT ÉS VISSZASZEREZTE A CÍMÉT

Gerwyn Price legyőzte Peter Wrightot és visszaszerezte a Grand Slam of Darts címet
PRICE LEGYŐZTE WRIGHTOT ÉS VISSZASZEREZTE A CÍMÉT

Gerwyn Price 8-4-re legyőzte Peter Wrightot a 2022-es Interwetten International Darts Open döntőjében vasárnap Riesában, és ezzel megőrizte világelső helyét.

Az év első European Tour-versenyének döntőjében a világ két legjobbja csapott össze. A magas színvonalú döntőben mindkét játékos átlaga 106 fölött volt, de Price halálos pontossága miatt a külső gyűrűn mindössze egyetlen duplázási kísérletet hibázott el, így négy év alatt harmadszor is megszerezte a címet a Sachsenarena 2000 nézője előtt.

"Mondtam Peternek, hogy még egy hetet kell várnia [arra, hogy világelső legyen]" - viccelődött Price, aki utoljára 2020-ban szenvedett vereséget egy European Tour-versenyen. Nagy volt rajtam a nyomás ebben a döntőben, hiszen a világranglista első helye múlott a játékomon, úgyhogy büszke vagyok magamra ma este. Négyszer játszottam itt, és háromszor nyertem; mérhetetlenül köszönöm a közönségnek a fogadtatást, amit kaptam, és azt, ahogyan mindkettönket támogatták a döntőben.

Price folytatta azt a formáját, amellyel tíz nappal ezelőtt Liverpoolban két kilencnyilast dobott a Premier League harmadik estéjének megnyeréséhez vezető úton.

A walesi a vasárnap délutáni legjobb 16 között az ausztrál Damon Heta-t búcsúztatta, majd a negyeddöntőben Danny Noppert, illetve a visszatérő Nathan Aspinallt győzte le a negyeddöntőben, illetve az elődöntőben.

Wright továbbra is közel áll ahhoz, hogy pályafutása során először világelső legyen, de erre legalább a jövő hétvégi Cazoo UK Openig várnia kell. A regnáló világbajnok lenyűgöző hétvégét produkált, amikor a negyeddöntőben Michael Smith ellen az utolsó mérkőzésen, majd az elődöntőben 7-3-as sikert aratott Jonny Clayton felett.

Meg kell küzdenem azért, hogy világelső legyek, tudom, hogy ezt nem fogják csak úgy megadni nekem" - mondta Wright. Gerwyn ma este megmutatta, miért ő a világelső és korábbi világbajnok; soha nem adja fel, mindig küzd. De én utána megyek, és remélhetőleg a következő néhány hétben eleget tudok tenni a saját elvárásaimnak.

További cikkek