Tibor

RAMIREZ KÉSZEN ÁLL, HOGY BÁRKIVEL FELVEGYE A HARCOT

Gilberto Ramirez a WBA 2. és az IBF 4. helyezettje bárkivel készen áll megküzdeni.
RAMIREZ KÉSZEN ÁLL, HOGY BÁRKIVEL FELVEGYE A HARCOT

A korábbi WBO szuperközépsúlyú bajnok balkezes Gilberto "Zurdo" Ramirez azt mondja, bárkivel készen áll megküzdeni. Decemberben megállította a kubai Yunieski "The Monster"Gonzalezt egy címegyesítő mérkőzésen, így ő lett a WBA bajnok Dmitry Bivol címének kötelező kihívója.

Ramirez a WBA 2. és az IBF 4. helyezettje, a WBO címvédője, aki januárban védte meg címét, amikor is Steve Geffardot állította meg. Mivel a WBO korábbi bajnoka, Ramirez és Smith ideális párosítás lenne.
Ehelyett Ramirez a WBC cirkálósúlyú bajnoka, a Dél-Afrikában harcoló, a Kongói Demokratikus Köztársaságból származó Ilunga Junior Makabu ellen szeretne feljebb lépni. Januárban Makabu megvédte címét, és megosztott győzelmet aratott a szintén dél-afrikai Thabiso "The Rock" Mchunu felett az ohiói Warrenben. Makabu a hírek szerint Alvarez ellen bokszolt volna, aki helyette Bivolt választotta.

Bob Trieger sajtóközleménye szerint Ramirezt a bokszpolitika és az egyesítő mérkőzés miatt akadályozzák abban, hogy a félnehézsúlyú bajnoki címért küzdjön.
A WBC/IBF bajnok Artur Betterbiev és Smith a hírek szerint június 18-án New Yorkban vív egy egyesítő mérkőzést, ami kizárja Ramirez címmeccsét legkorábban idén őszig.

Ramirez az első mexikói, aki szuperközépsúlyú bajnoki címet szerzett. Most történelmet akar írni azzal, hogy ő lesz az első, aki cirkálósúlyú bajnoki címet nyer.

Ramirez 2016 áprilisában Arthur Abraham legyőzésével szerezte meg a WBO szuperközépsúlyú bajnoki címét, amelyet hatszor védett meg. Ezt követően 2020 decemberében megnyerte a NABF félnehézsúlyú bajnoki címét, megállítva Alfonso "El Tigre" Lopezt.

"Zurdo" készen áll arra, hogy a WBC cirkálósúlyú bajnoki címért küzdjön, miközben vár egy félnehézsúlyú címmeccsre. A cirkálósúlyú bajnoki cím megszerzése után bármikor visszatérhet, ahogy Alvarez tette, feljebb léphet, magasabb súlyban győzhet, majd visszatérhet alacsonyabb súlyba.

 

További cikkek