Tibor
forrás: hunvolley.hu

SIKERÜLT VISSZAVÁGNIUK AZ UKRÁNOKNAK

A nöi röplabda Arany Európa Ligában a magyar válogatott második mérkőzésen már 3-2-re megverte az ukránokat.
SIKERÜLT VISSZAVÁGNIUK AZ UKRÁNOKNAK fotó: hunvolley.hu

Sikerült visszavágni az ukránoknak a csütörtökön elszenvedett vereségért, az Arany Európa Ligában. A második szettet leszámítva a játék is sokkal biztatóbb volt, mint az első meccsen és végül 3:2-re nyertek a magyarok, ezzel megszerezték első sikerüket a sorozatban.

A csütörtöki mérkőzés után Andreas Vollmer szövetségi kapitány azt ígérte, hogy szombaton a legjobb csapattal állnak majd fel a magyarok, s tartotta is a szavát: ott volt a kezdőben a csapatkapitány Szűcs Kinga, Németh Anett és Pintér Andrea is. A kezdés is hasonló volt a csütörtökihez, a lányok magabiztosan játszva, gyakorlatilag végig vezetve – volt 8-9 pont is a magyarok előnye – meneteltek és ezúttal a végén ezt nem is adták el, úgyhogy 25:17-re hozták a nyitányt.

Sajnos a folytatás is a csütörtöki forgatókönyv szerint alakult, mert ezt a játszmát meg az ukránok nyerték tükörsimán, sőt, még azért is izgulni kellett, hogy egyáltalán kijönnek-e tízből. Ez végül sikerült, de végül 25:12-re nyerték a vendégek ezt a játszmát.

A kapitány még a második játszmában feladót cserélt és Kotormán Réka pályán is maradt a harmadikra. és ezt jobban is kezdték, mert ugyan egyszer az ukránok elmentek 8:4-re, de 11:11-nél már egyenlő volt az állás. A játszma közepén léptek el megint a sárga-kékek három ponttal, és Andreas Vollmer időt is kért, de sajnos ez sem segített, a végjáték kezdetekor 20:15 volt az állás a vendégek javára, a végén pedig négy szettlabdához jutottak és egy hálóérintés miatt már az elsőt ki is használták (20:25).

A negyedik felvonásra visszaállt Petrenkó Brigitta a feladó pozíciójába, s ezúttal a magyar lányok kezdtek jobban. 10:6-ra is vezettek már, de sajnos a szett közepére elfogyott az előny, de 20:20-nál sikerült visszavenni a vezetést. Sőt, Németh Anett bombájával és Kump Aliz blokkja után Kiss Gréta négy szettlabdához juttatta a lányokat. Németh blokkjával pedig már az elsőt sikerült kihasználni (25:20).

A magyar válogatott szerezte a döntő játszma első két pontját, de Németh bombájával vezettek már 5:2-re is, amikor az ukránok bolgár kapitánya kért időt. Ez használt, mert 6-nál már egyenlő volt az állás, a térfélcserénél pedig már náluk volt az előny. A fordulás után 12:8-ra húztak el a vendégek, és három meccslabdához jutottak, de mindhármat sikerült kivédeni, sőt, újabb két ponttal végül a magyarok a győzelmet is kicsikarták (16:14). A pontot az i-re az összességében 30 pontig jutó Németh Anett tette fel.

Női Arany Európa Liga:
Magyarország–Ukrajna 3:2 (17, –12, –20, 20, 14)
Budapest, Tüskecsarnok, 650 néző. V: Szavics (szerb), Halász T.
MAGYARORSZÁG: Pintér 7, Petrenkó 6, Szedmák 8, Bodovics 5, Németh A. 30, Szűcs K. 16. Csere: Kertész (liberó), Kiss G. 5, Kotormán, Vezsenyi, Kump 2. Szövetségi kapitány: Andreas Vollmer.
UKRAJNA: Dorszman 8, Velikokon 1, Milenko 27, Majevszka 6, Gyenyiszova 9, Bojko 10. Csere: Nyemceva (liberó), Bicenko, Harcsinszka 14, Dancsak. Szövetségi kapitány: Ivan Petkov.
Edzői értékelés
Andreas Vollmer: – Mindenki felsóhajtott a mérkőzés után, mert az öltözőben azt beszéltem a lányokkal, hogy milyen jó lenne akár szépen, akár csúnyán, de győzni. Rengeteg hasznos információt gyűjtöttem, látom, hogy kikre lehet számítani a továbbiakban is. Szerencsére megbízhatok a feladóimban is, bátran becserélhetem akármelyiküket a mérkőzésen. A bő két óra alatt többször ugráltam volna örömömben, de többször el is ájulhattam volna a látottaktól. Továbbra is építkezünk, és ha olyan ponterős játékosa van egy kapitánynak, mint Németh Anett, akkor sok szép sikert érhetünk még el.

A csoport állása: 1. Ukrajna 8 pont (4 mérkőzés), 2. Románia 4 (3), 3. Magyarország 3 (3)

További cikkek