Marcus

Svédország vs Belgium

2022.07.22. FH: 21:00
Svédország vs Belgium

Euro - női - Play Off

Miután a portugálok 5-0-s legyőzése után a jobb gólkülönbségüknek köszönhetően a C csoport élén Hollandia végzett, Peter Gerhardsson svéd csapata egymás után másodszor szeretne elődöntőbe jutni egy nagy tornán. A svédek a világranglista 19. helyén álló Belgiummal találkoznak, amely mintegy 17 hellyel a 2020-as olimpiai ezüstérmesek alatt helyezkedik el.

Svédország az elmúlt 14 mérkőzésén - a barátságos mérkőzéseket is beleértve - veretlen maradt, 12 győzelmet aratott, és csak Olaszországot és Hollandiát nem tudta legyőzni. A svédek támadói kvalitásuk miatt a legjobb négy közé jutás esélyesei Angliával szemben; a legutóbbi kilenc meccsükből hét alkalommal 2,5 gólnál többet lőttek, ezalatt 37 gólt szereztek, legutóbb pedig Portugáliát verték.

Belgium eközben a D-csoportból jutott tovább, Manchesterben győzött Olaszország ellen, és ezzel megpecsételte története első kiütéses szereplését a női Európa-bajnokságon, és az utóbbi időben minden találkozóját versenyképessé tette. Ives Serneels csapata a legutóbbi négy mérkőzéséből mindegyiken legalább három gól született, és az utolsó kilencből haton is, beleértve a Franciaország elleni 2-1-es vereséget is.

Mivel Svédország remek formában van, és nem sok értelme van egyszerűen csak a győzelemre fogadni, a fogadóknak azt tanácsoljuk, hogy a 2,5 gól felettit adják hozzá a tipphez, tekintettel a Stina Blackstenius, Filippa Angeldahl és mások által nyújtott támadóerőre.

Eközben a belgák eddigi szereplése azt sugallja, hogy egy csapást mérhetnek rájuk, mivel Svédország az utolsó öt mérkőzéséből négyszer kapott gólt.

 

Tippek:

Hazai győzelem -> 1,29

Svédország 0-1 hendivel nyer -> 1,85

2,5 gól felett lesz a mérkőzésen -> 1,82

Belgium 3,5 alatt végez el szögletet -> 1,80

További cikkek