Tibor

SZURKOLÓI SZIGORÍTÁSOK AZ ANGOL BAJNOKSÁGBAN

Az angol bajnokságok szigorúbb szankciókat alkalmaznak a füstbombák, és a pályára behatolások miatt.
SZURKOLÓI SZIGORÍTÁSOK AZ ANGOL BAJNOKSÁGBAN

Az angol Premier League és a Football League szigorú új szankciókat jelentett be a pályán történt behatolások, valamint a füstbombák és pirotechnikai eszközök használata miatt.

Az elmúlt szezonban egyre többször fordult elő, hogy a szezon végén a szurkolók a bajnoki címeket, a feljutást vagy a bennmaradást ünnepelték.

Több verekedés is történt a pályán, többek között a Crystal Palace menedzserének, Patrick Vieirának a részvételével, míg a Sheffield United játékosát, Billy Sharpot a Nottingham Forest elleni rájátszásbeli vereséget követően támadta meg egy szurkoló.

A füstbombák és pirotechnikai eszközök, amelyeket a kontinentális Európában és a világ más részein már régóta használnak a mérkőzéseken, Angliában korábban viszonylag ritkák voltak, de használatuk egyre gyakoribbá vált.

A ligák és a labdarúgó-szövetség közölte, hogy az új szezon kezdetétől "minden azonosított elkövetőt a klubok jelenteni fognak a rendőrségnek, a büntetőeljárás pedig állandó büntetett előéletet eredményezhet, ami kihatással lehet a munkavállalásra és az oktatásra, és börtönbüntetést is vonhat maga után. Továbbá, aki a pályára lép, valamint azok, akiket pirotechnikai eszközöket vagy füstbombákat hordoznak vagy használnak, ezentúl automatikus klubtilalmat kapnak. Ezek az eltiltások kiterjeszthetők az ilyen tevékenységekben részt vevő gyermekek kísérő szüleire vagy gyámjaira is - áll a közleményben.

A szervek közölték, hogy együttműködnek a rendőrséggel és a koronai ügyészséggel annak érdekében, hogy a büntetőeljárás "alapértelmezett válaszlépéssé váljon".

A ligák arra is törekednek, hogy cenzúrázzák a pályán történő behatolásokat és füstbombákat bemutató videók közzétételét, és a közösségi médiavállalatokkal együttműködve gyorsan eltávolítsák a felvételeket, miközben arra kérik a kormányt, hogy reformálja meg a pirotechnikai eszközök és füstbombák szállítását korlátozó szabályozást.

Mark Bullingham, az FA vezérigazgatója így nyilatkozott: A focibajnokságok és a labdarúgó-világszövetség (FA) Az elmúlt szezon végén a stadionokban tapasztalt antiszociális viselkedés növekedése teljesen elfogadhatatlan volt, és veszélyeztette az emberek biztonságát. Az angol labdarúgás közösen új intézkedéseket és szigorúbb szankciókat vezetett be a következő szezon kezdetére, hogy egyértelmű üzenetet küldjünk, hogy nem toleráljuk az ilyen típusú illegális és veszélyes viselkedést.

A lépést a Labdarúgó-szurkolók Szövetsége (FSA) is támogatta.

Meglehetősen rendszeresen keresnek meg minket olyan szurkolók, akiket rajtakaptak, hogy a pályán ugrálnak, vagy piroskodnak a lelátón, és kivétel nélkül megbánták, hogy megtették - mondta Kevin Miles, az FSA vezetője. Az, hogy pozitív szándékkal tették-e vagy sem, a törvény szemében lényegtelen - a piro és a pályára való behatolás illegális, büntetőeljárás indul ellenük, és a klubjuk ki fogja tiltani őket.

További cikkek