Tibor
forrás: olajofficial.hu

TARTALÉKOSAN IS BRAVÚRKÖZELBEN A SZOLNOKIAK

A Tippmix NBI-es férfi kosárlabda bajnokság középszakaszában Sopronba látogatott a Szolnoki Olajbányász.
TARTALÉKOSAN IS BRAVÚRKÖZELBEN A SZOLNOKIAK fotó: facebook/olajofficial

Előzetesen nagy meccsre készült mindenki, ám a szolnoki sérülések alaposan megkavarták az esélyeket.
Samuel Taiwo, Kovács Péter, Bojan Subotic, Brandon Young, Zsíros Péter és Gilszki Erik, ők voltak a maródiak.
Sőt, reggel még úgy tűnt, hogy Pongó Máté sem tudja vállalni a meccset a fájós bokája miatt, de végül ő ott volt melegítő társai között Sopronban.

Ahhoz, hogy az Olajbányász pályára léphessen a hűség városában, a múlthéten még országos döntőn szereplő U20-as csapatukból Sebők Andrásnak, Abraham Arabonak, Csorna Bencének és Vincze Rolandnak is csatlakoznia kellett a kerethez.

Így vérmes reményei nem igazán lehettek a szolnokiaknak a legjobb négyért harcoló házigazdával szemben. Ennek ellenére jól kezdtek Pallaiék, az első negyed közepéig vezettek a szolnoki hiányzók láttán talán túlságosan megnyugodó soproniak ellen. Flevarakisz mesternek aztán sikerült felráznia csapatát, s az első tízperc végére megnyugtatónak mondható előnyt szereztek (26-17).

A soproni vezetés sem tette idegessé a faitalokkal alaposan teletűzdelt kupagyőztest, Pongó Mátéék nem engedték, hogy gálameccset csináljon a Sopron a meccsből, s folyamatosan tíz pont körül tartották a különbséget.

Az Olajbányász teljesítményéről mindent elmond, hogy a hazaiak a fordulás után sem tudták pihentetni kulcsembereiket. Cummings és Cakarun mellé pontszerzésben fölzárkózott Rudner Gábor és Pallai Tamás, valamint Roko Badzim is, így a záró játékrészben többször is hat-hét pont volt csak a különbség a két csapat között. A végjátékban megpróbált mindent a Szolnok, de végül nem sikerült a bravúr (97-90).

Sopron KC – Szolnoki Olajbányász 97-90 (26-17, 27-22, 22-20, 22-31)

Bajnokság, középszakasz, felsőház, 6. forduló
Sopron, Novomatic Aréna
V.: Kapitány Gellért, Tőzsér Dénes Kelemen, Minár László Balázs (Dernei Gábor)

Sopron: Mack 18/9, Myers 32/3, Ford 6/3, Sitku 7/3, Montgomery 18. Cserék: Halász -, Fazekas 9/3, Csendes -, Supola -, Takács 3/3, Borisov 4, Werner -.

Szolnok: Pongó 6, Badzim 14/3, Pallai 10, Rudner 14/12, Cakarun 19. Cserék: Sebők -, Vincze 3/3, Cummings 22/9, Csornai 2, Arabo -.

További cikkek