A legutóbbi szezon bronz- és ezüstérmesének csatája előtt két szembetűnő változtatás mellett döntött a vendégek mestere Hornyák Zsolt. A tavalyi súlyos sérülése után ebben az évadban összesen egyszer kezdő Urblík József újra bekerült a kezdőcsapatba, míg a 17 esztendős Bakti Balázs először élhette át, milyen az első sípszótól a pályán lenni élvonalbeli mérkőzésen.

A meccs nem indult jól a vendégeknek, a 3. percben Yoell van Nieff vesztett labdát a saját térfelükön, Funsho Bamgboye indult meg a jobbszélen, majd laposan centerezett, Nikolics Nemanja háta mögé érkezett az assziszt, de pont jó volt Kenan Kodrónak, aki Artem Favorov mellett befelé tolta a labdát a jobb lábával, majd a blokkolni igyekvő Urblík lába fölött pontos lövést eresztett meg a rövid oldali kapufa mellé, Tóth Balázs pedig hiába vetődött, nem érte el az erős lövést. Ezzel a Fehérvár gyorsan megszerezte a vezetést. Az első negyedórában kétszer próbálkoztak a vendégek távoli lövéssel, de előbb Sahab Zahedi, majd Aleaxandru Baluta kísérletét hárította Kovács Dániel. Ezután némileg leült a meccs, de azért a felcsútiak igyekeztek feltolni a védekezésüket és támadni az ellenfél kapuját. A próbálkozásaikat a 25. percben siker koronázta, méghozzá egy igen látványos gól formájában. Baluta távolról pazarul ívelt a büntetőterületre berobbanó Zahedi fejére, aki Stopira mellett felugorva fejelt védhetetlenül a kapu jobb oldalába. Ezzel tehát meglehetősen hamar sikerült javítani a korai hibát. Zahedi az első gólját szerezte érkezése óta (ötödik bajnokiján lépett pályára). A 37. percben az iráni újra villant, Urblík labdaszerzése után kapott remek kiugratást felvidéki középpályásuktól, majd Adrian Rus elé futva pár igazítás után ballal gyönyörűen kilőtte a hosszú alsó sarkot, azonban lesről tette, így Bognár sporttárs érvénytelenítette a találatot. Rögtön utána megint a fejükhöz kaptak, miután hátul egy kétségbeesett mentési kísérletből lövőhelyzetbe hozták Bamgboyét, aki azonban – ha centikkel is – de a kapu mellé lőtt. Több helyzetet nem hozott az első félidő, maradt még 45 perc, hogy döntésre vigyék a dolgot.

A 47. percben Bakti közel járt az első góljához, a 16-os jobb oldalánál egy szép mozdulattal áttette a labdát a bal lábára és lőtt, nem sokkal a rövid alsó mellé. Az 53. percben aztán a vendégek megmutatták, milyen, amikor igazán jól futballoznak. Egy szép labdakihozatal után Urblík szenzációsan ívelt előre jó 40 méterről a hosszú oldalon beinduló Zahedi elé, aki a gyengébbik lábával, jobbal kapásból a hosszú alsóba pörgetett, Micsoda gól volt! És ezzel már vezetett is a Puskás Akadémia. (Zahedi tehát már második gólját is megszerezte a meccsen, így a magyar bajnokságban is.) A 60. percben mindkét kapust „játékba hozták” az ellenfelek egy-egy távoli lövéssel, de nem jöttek zavarba. Nem sokkal később Van Nieff is megkínálta Kovácsot egy szabadrúgással, de biztosan fogta a középre érkező labdát. A fehérváriak egyre idegesebbek lettek, egy perc alatt kaptak két sárgát.                 
A kezdőcsapat tagjaként debütáló (szépen helytálló) Baktinak 70 perc jutott, Corbu Marius érkezett a helyére. Nem sokkal később már meg is próbálkozott a góllövéssel, de kicsit eltörte a labdát. Mindenesetre sokkal veszélyesebben futballoztak, mint a hazaiak. Amikor kezdte volna benyomni a vendégeket a Vidi, Hornyák Zsolt rögtön kettőt cserélt, Urblíkot Skribek Alen , Favorovot Joao Nunes váltotta. A 84. percben a sokáig munka nélkül szemlélődő Tóth Balunak is be kellett mutatnia egy bravúrt, Nego Loic 11 méterről leadott lövésére ért le nagyon szép reflexxel. Kissé beszorult a Puskás csapat az utolsó 10 percre. A 86. percben Marcel Heister próbálkozott kapáslövéssel, de jó egy méterrel a kapu mellett szállt el a labda. Az utolsó percekben már nemigen színezték a játékot, de nem is nekik kellett futni az eredmény után. A 91. percben meg is fogyatkoztak, Baluta megkapta a második sárgáját, így kiállította a bíró. Ettől kezdve már tényleg nem volt más lehetőségük, mint túlélni az ötperces hosszabbítást a vendégeknek.

De nem sikerült. A 95. (!) percben egy védők mögé beívelt labdára Kodro robbant be, majd a kapura spiccelt, Tóth még bravúrral védett lábbal, de most nem volt szerencséje, mert a labda pont a gólvonal elé hullott, így Stopirának csak beljebb kellett fejelnie. Nem tudták kivédekezni a végét, hiába cserélt gyorsan még kettőt a szakvezető, ráadásul a piros lap sem segítette a vendégeket, és a lesreállítás sem jött össze az utolsó beívelésnél.

A gól duplán fájhatott a Puskás Akadémiának, mert így a Kisvárda megelőzte a felcsútiakat a tabellán. De van még négy forduló.


OTP Bank Liga, 29. forduló, Mol Aréna

Mol Fehérvár FC – Puskás Akadémia FC 2–2 (1–1)

Vezette: Bognár

Gól: Kodro (3.), Stopira (95.), ill. Zahedi (25., 53.)

Sárga lap: Fiola (12.), Funsho (62.), Pinto (63.), ill. Baluta (5., 91.), Szolnoki (20.), Urblík (79.)

Kiállítva: Baluta (91.)

Fehérvár: Kovács – Rus, Fiola (Rúben Pinto, 46.) , Stopira, Sabanov – Nego, Kodro, Zulj (Makarenko, 68.), Funsho (Dárdai P., 68.), Heister – Nikolics

PAFC: Tóth B. – Szolnoki, Spandler, Stronati – Favorov (Nunes, 80.), Urblík (Skribek, 79.), Baluta, Van Nieff – Bakti (Corbu, 71., helyette Deutsch, 93.), Zahedi (Komáromi, 93.)