Vivi
forrás: dvtk.eu

“Türelmesen kell játszani”

Hétfő este televíziós mérkőzésen mutatkozik be hazai pályán az újjászervezett DVTK a Merkantil Bank Liga 2. fordulójában.
“Türelmesen kell játszani” fotó: dvtk.eu

A bajnoki rajton váratlan vereséget szenvedett a DVTK Siófokon, mit kell másként csinálni ahhoz, hogy a Soroksár ellen meglegyen a három bajnoki pont? - kezdtük a lényeggel.

- Siófokon mindenki nagyon akarta a győzelmet, ami kapkodáshoz vezetett, ezért a Soroksár ellen több türelmet várok a csapattól - mondta Dragan Vukmir. - Egy vereség nem térít le az általunk eltervezett útról, elkövettünk néhány hibát Siófokon, de emiatt nem kell kukába dobni az elmúlt hetek kemény munkáját. Tudjuk, mit akarunk, és annak megfelelően építkezünk. Türelmesen kell a támadásokat építeni, ott és úgy kell megbontani az ellenfél játékát, ahol és ahogy megbeszéltük. Sokat gyakoroltuk a saját játékunkat, ezért éreztem hatalmas csalódást, amikor múlt vasárnap azt láttam, hogy a csapat nem a megbeszélteket játssza. A hétfői mérkőzésen persze lesznek változások a kezdőcsapatban, de ez teljesen normális egy ilyen hosszú bajnokságban. Ahogy a bajnoki nyitány előtt is fogalmaztam, azt várom, hogy fordulóról fordulóra jobban játszunk, ami önmagában nem elég, az első győzelmet is meg kell szereznünk.

Nem kell szakértőnek lenni ahhoz, hogy tudjuk: gólt kell szerezni a győzelemhez.

- A csapat erőnléte rendben van, az előző héten is teljesen be tudtuk szorítani ellenfelünket az utolsó húsz percben - elevenítette fel. - Mindegyik felkészülési mérkőzésen szereztünk gólt, mindegy, hogy az élvonalban, a másodosztályban vagy éppen az NB III.-ban játszik az ellenfél. Siófokon is tudtunk helyzeteket kialakítani, de most egyet sem sikerült értékesíteni, bár a felvételek alapján azt mondom, Hegedűs János szabályos gólt szerzett. Persze még többet kell kapura lőni, és jobban koncentrálni a kapu előterében. A támadás és a támadásbefejezés olyan játékelem, amit mindig csiszolni kell, ezért is fordítottunk a héten még több energiát rá.

Szűcs Kornél már elkezdte az edzéseket, de még nincs készen a játékra, viszont Könyves Norbert játékára minden esély megvan.

- Könyves Norbert a csapat egyik húzóembere, de igyekszünk olyan rendszert kialakítani, ahol nem az egyes játékosokon, hanem a csapat játékán múlik az eredményesség. A felkészülés során ezért is játszottunk többféle összetételben - árulta el a vezetőedző. - Múlt hétvégén sem a hiányzók miatt maradtunk pont nélkül, hanem többen is gyenge teljesítményt nyújtottak, és ez vezetett a vereséghez. A hozzáállás rendben volt, ám ezúttal kevésnek bizonyult.

A Soroksár az előző bajnokságot a 8. helyen zárta (14 győzelem, 10 döntetlen, 14 vereség), idén pedig győzelemmel rajtoltak az újonc Kozármisleny ellen. (Bővebben ott lehet olvasni az ellenfélről.)

- Alaposan kielemeztük a soroksári csapat játékát. A gerinc régóta együtt szerepel, próbálnak stílusosan játszani - mutatta be az ellenfelet. - A keret rutinos labdarúgók és tehetséges fiatalok elegye, emiatt időnként hullámzó a teljesítményük, egy jó teljesítményt gyengébb követi vagy fordítva. Nagyon oda kell figyelni, ha itthon akarjuk tartani a három pontot, márpedig ez a legfőbb célunk.

A DVTK-t több száz szurkoló kísérte el Siófokra, hazai pályán ennek a sokszorosa is összejöhet a kevéssé szurkolóbarát kezdési időpont és a televíziós közvetítés ellenére.

A cikk további része a dvtk.eu oldalán olvasható tovább.

További cikkek