Tibor
forrás: hunvolley.hu

ÚJRA AZ ÉLVONALBAN A MÁV-ELŐRE

A MÁV-Előre női röplabda csapata megnyerte az NBI-es bajnokságot, és évtizedek után visszajutott az Extraligába.
ÚJRA AZ ÉLVONALBAN A MÁV-ELŐRE fotó: hunvolley.hu

Szombaton a TFSE elleni 3:2-es győzelemmel, függetlenül az utolsó forduló eredményétől megnyerte a női NB I felsőházának küzdelmeit a MÁV Előre-Bericap, így kivívta a jogot a 2022–2023-as női Extraligában való részvételre.

A csapat az alapszakaszt még a második helyen zárta, ahol kikapott az alapszakaszgyőztes TFSE-től és a címvédő Gödöllőtől is. Az ősz során még az ukrán Jurij Melnyicsuk ült a kispadon, a téli szünetben azonban a vezetőség edzőt cserélt és az idény közben Kaposvárról érkező Nagy Fanni vette át a csapat irányítását, akivel aztán veretlenek maradtak. A rájátszásban eddig mind az öt találkozójukat sikerrel vették, s így már behozhatatlan előnnyel vezetik a tabellát.

A klub már tavaly is közel állt a feljutáshoz, amikor magabiztosan nyerték az alapszakaszt, azonban egy sérülés miatt megbomlott a csapat rendje és az akkor Farkas Mihály által irányított gárda végül csak a harmadik helyen zárt. A nyáron azonban érkezett Szerencsés-Miklai Zsanett és a fehérorosz Dzijana Karnyickaja, az idény közben pedig Tóth Jázmin és a kubai válogatott Victoria Yaimaris, velük pedig meg sem állt az első helyig a társaság.

A klub több mint egy évtizedes szünet után tért vissza az elitbe, ahol legutóbb a 2010–2011-es idényben szerepeltek. Érdemes megjegyezni, hogy nem csak a női, hanem az egyesület férficsapata is remekel, s a vasárnapi utolsó, Szeged elleni hazai találkozón múlik majd az Extraligába kerülésük, szóval akár még duplázhatnak is a feljutást illetően, ami pláne megsüvegelendő teljesítmény lenne. Arról nem is beszélve, hogy a fiúknál három, a lányoknál pedig egy korosztályos döntőben is sikerült kiharcolniuk a részvételt.

További cikkek