Tibor
forrás: fradi.hu

VÁLOGATOTT SIKER A VB-RÉSZTVEVŐ ELLEN

A 4x400 méteres magyar váltó egyre közelebb a müncheni Európa-bajnoksághoz.
VÁLOGATOTT SIKER A VB-RÉSZTVEVŐ ELLEN fotó: fradi.hu / Magyar Atlétika Szövetség

Mozgalmas hétvégét zártak a Ferencváros atlétái. A két fradista magyar bajnokot, Máté Tamást és Molnár Attilát is a soraiban tudó 4x400 méteres váltó Kassán 3:05.17-es idővel legyőzte a házigazda szlovák csapatot, amely idén ott volt a fedett pályás világbajnokságon is.

Az eredménye érdekessége, hogy a Magyar Atlétika Szövetség tájékoztatása szerint két évtizede nem futott ilyen jó eredményt a magyar váltó. A magyarok így egy lépéssel közelebb kerültek az augusztusban, Münchenben rendezendő Európa-bajnoksághoz, amelyre az adott váltó két legjobb idejének összesítése alapján az első 16 ország kvalifikál majd.

Itthon a miskolci Nyílt Atlétikai Versenyen női 100 méteren és 100 gáton is ferencvárosi győzelem született. Előbbi versenyszámban Joó Dóra, utóbbiban Répási Petra nyert, míg a férfiaknál 200 méteren Kovács Dániel győzött, Kiss Máté 100-on második lett.

A két helyszínen, Biatorbágyon és Kecskeméten megrendezett U16 és U14 Területi Atlétikai Bajnokság 1. fordulójában is több szép eredményt értek el a fradi fiatal atlétái.
Összesen kilenc érmet, köztük két aranyat, három ezüstöt és négy bronzot nyertek. A részletes eredményeket IDE kattintva böngészhetik.

További cikkek