Tibor

VAN DEN BERGH BEJUTOTT AZ ELŐDÖNTŐBE

A belga dartsjátékos klasszikus mérkőzésen legyőzte Peter Wrightot.
VAN DEN BERGH BEJUTOTT AZ ELŐDÖNTŐBE

Dimitri Van den Bergh csütörtök este a Betfred World Matchplay klasszikus mérkőzésén legyőzte a regnáló bajnokot, Peter Wrightot, és ezzel elődöntőbe jutott Michael van Gerwen ellen a Winter Gardensben.

Van den Bergh 16-14-re legyőzte Wrightot egy epikus küzdelemben, és ezzel biztosította helyét a World Matchplay harmadik egymást követő elődöntőjében, megbosszulva a skót ellen a tavalyi döntőben elszenvedett vereségét.

Van Gerwen ezután Nathan Aspinall izgalmas visszavágójával dacolva ugyanilyen arányban győzött, és egy csodálatos 146-os befejezéssel diadalmaskodott egy izgalmas döntőben.

Az esti nyitómérkőzésen Van den Bergh Wright négy tonnás finisével dacolva hihetetlen versenyt nyert, 102-es átlagot produkálva és 11 maximumot elérve, és ezzel első televíziós győzelmét aratta a világbajnok ellen.

A 2020-as bajnok később gyötrelmesen közel került egy látványos 164-es finishez, de visszanyerte a higgadtságát, és egy 13-as dobással egy legre elhúzott, mielőtt egy briliáns 177-essel és egy 16-os dupla dobással lezárta a klasszikus mérkőzést.

Megtanultam mélyre ásni, megtanultam, hogy soha ne adjam fel, és higgyek a saját képességeimben - mondta Van den Bergh, aki 13 meccséből 12-t megnyert ezen a versenyen. Keményen dolgozom, és mindent megteszek azért, hogy az álmaimat kergessem, és szép jövőt teremtsek a családomnak. Amikor 4-1-es hátrányban voltam, úgy éreztem, hogy megismétlődik a tavalyi döntő, de nem játszottam rosszul, és sikerült pozitívnak maradnom. Bejutottam az elődöntőbe! Nincs örömstrand, ez Dimitri Van den Bergh álomországa, és én most pontosan így érzem magam.

További cikkek