Tibor

VAN DEN BERGH GYŐZELMÉVEL DUPLÁZOTT

Dimitri Van den Bergh a döntőben 8-2-re legyőzte a hazai kedvenc Dirk van Duijvenbode-ot a Viaplay Dutch Darts Mastersen.
VAN DEN BERGH GYŐZELMÉVEL DUPLÁZOTT

Dimitri Van den Bergh a szombati Viaplay Dutch Darts Mastersen elért győzelmével duplázott a World Series of Dartsban, miután a döntőben 8-2-re legyőzte a hazai kedvenc Dirk van Duijvenbode-ot.

Van den Bergh két héttel ezelőtt a Forum Copenhagenben rendezett Nordic Darts Mastersen szerezte meg első világbajnoki címét, és a Ziggo Dome-ban is domináns játékkal duplázott.

Miután a belga pénteken mindössze két leget dobott a Ron Meulenkamp elleni első körös győzelmében, a Jermaine Wattimena elleni 6-1-es negyeddöntőben majdnem 99-es átlagot produkált.

Ezt követően 7-2-re legyőzte a UK Open bajnok Danny Noppertet az elődöntőben, majd a döntőben 4-0-s előnyt szerzett Van Duijvenbode ellen, és ezzel félúton volt a győzelem felé.

A holland az ötödik legben visszavágott, de Van den Bergh 72-esre fejezte be a 14-dartert, majd a 18-as duplával 6-1-re elhúzott. Van den Bergh látta, hogy Van Duijvenbode a nyolcadik legben megduplázza a számokat, annak ellenére, hogy két 180-at dobott a legben, de a belga a 13 és 14 dartsos legekkel 104-es átlaggal győzött.

Ez hihetetlen, nagyon büszke vagyok - mondta Van den Bergh. Csodálatos, hogy csak hét leget veszítettem a versenyen. Nem számítottam rá, nem tudom, hogy rekordot döntöttem-e, de a trófea megvan, és ezért jöttem ide. Úgy gondolom, hogy remek munkát végeztem Koppenhágában és itt is, és hálás vagyok, hogy meghívtak ezekre a World Series versenyekre. Itt vannak a világ legjobb játékosai, és kettőből kettőt megnyertem, így ezt most szeretném átvinni a jövő hónapban megrendezésre kerülő World Matchplayre. Még többet akarok elérni.

További cikkek