Tibor

VAN GERWEN GYŐZELEMMEL TÉRT VISSZA

A holland Michael van Gerwen kar műtétje után Adrian Lewis elleni győzelemmel tért vissza Blackpoolban.
VAN GERWEN GYŐZELEMMEL TÉRT VISSZA

Michael van Gerwen vasárnap este Adrian Lewis elleni győzelemmel tért vissza a nagyszínpadra a Betfred World Matchplay nyitómérkőzésén, mivel a 2018-as bajnok Gary Anderson kiesett a második napon Blackpoolban.

Van Gerwen mindössze másodszor lépett pályára azóta, hogy a múlt hónapban megműtötték a dobókarját, és dacolva az átlag alatti játékkal, 10-7-es győzelmet aratott a 2013-as második helyezett Lewis felett a Winter Gardensben.

Van Gerwen egy briliáns 126-os bullal nyitotta a számlát egy 12 nyilas tartásért, de Lewis egy 13 nyilas válaszcsapást adott, amivel a Stoke-on-Trent sztárja egy sorozatot indított el, ami három zsinórban dobott leget jelentett.

A kétszeres World Matchplay-bajnok három egymást követő leggel visszaszerezte az irányítást, de Lewis nem engedett, és egy 11 dartsos, nagyszerű tartással kiegyenlített hat pontra.

A holland láthatóan küzdött az állandóságért, de Lewis duplázása az utolsó szakaszokban felbomlott, és Van Gerwen megfelelően kihasználta ezt, és az utolsó öt legből négyet megnyert, hogy életben tartsa reményeit harmadik blackpooli koronájára.

Ebben a szakaszban az a legfontosabb, hogy megnyerjük az első meccsünket - mondta Van Gerwen, aki most Joe Cullen ellen játszik, a múlt havi Cazoo Premier League döntőjének megismétlésével. Ez kemény volt. Azt hiszem, a párosom volt a kulcs, de ezt a meccset nagyon gyorsan el kell felejtenem. Ebben a meccsben nem volt győztes, hogy igazságos legyek.

További cikkek