Tibor
forrás: fradi.hu

VARGA ZSOLT KIJELÖLTE A VÁLOGATOTT BŐ KERETÉT

A magyar férfi vízilabda válogatott idehaza, majd Sibenikben készül az Európa-bajnokságra.
VARGA ZSOLT KIJELÖLTE A VÁLOGATOTT BŐ KERETÉT fotó: fradi.hu

Két nappal kinevezése után kihirdette az Európa-bajnokságra készülő, 19 játékosból álló bő keretét a magyar férfi vízilabda válogatott új szövetségi kapitány, Varga Zsolt – közölte az MVLSZ honlapja. 

Az elmúlt időszak válogatott csapatkapitányának, Varga Dénesnek a kvalitásait senkinek sem nem kell ecsetelni, ugyanakkor úgy ítélem meg, hogy neki most pihenésre, regenerálódásra van szüksége. Az év elején átesett egy műtéten, amely után hamar edzésbe állt, klubjában és a válogatottban is rengeteget játszott, nem véletlenül, hiszen a klasszisa vitathatatlan. Bízom benne, ki tudja magát pihenni, és a következő időszakban újult erővel veti bele magát a munkába. A válogatottban is alapembernek számító Vámos Márton pedig szemműtét után regenerálódik, ezért nem tudja velünk megkezdeni a felkészülést  – nyilatkozta Varga Zsolt a szövetség hivatalos honlapjának.

A jövő héten idehaza, majd Sibenikben a horvát válogatottal közösen folytatja a felkészülést a csapat. Augusztus 17-19. között pedig a BENU kupán láthatjuk a válogatottat, az Európa-bajnokság előtti minitornán Japán, Franciaország és Hollandia lesz az ellenfél.

A magyar férfiválogatott Európa-bajnokságra készülő kerete

Kapusok (3): Vogel Soma (FTC-Telekom Waterpolo), Kardos Gergely (BVSC), Lévai Márton (OSC)

Mezőnyjátékosok (14): Fekete Gergő, Jansik Szilárd, Molnár Erik, Német Toni, Pohl Zoltán, Vigvári Vendel (FTC-Telekom Waterpolo), Ágh György (BVSC), Angyal Dániel (Szolnok), Batizi Benedek (BVSC), Burián Gergely (OSC), Konarik Ákos (Szolnok), Manhercz Krisztián (OSC), Nagy Ádám (Szolnok), Vadovics Viktor (Vasas), Vigvári Vince (OSC), Zalánki Gergő (Pro Recco, olasz)
Kereten kívüli meghívott: Nagy Ákos (KSI) tartalék.



További cikkek