Tibor
forrás: /hunvolley.hu

VERESÉGGEL ZÁRT A NŐI RÖPLABDA VÁLOGATOTT

Az Arany Európa Liga idei küzdelmeiben befejezte szereplését a magyar női röplabda válogatott.
VERESÉGGEL ZÁRT A NŐI RÖPLABDA VÁLOGATOTT fotó: hunvolley.hu

Befejezte szereplését a magyar női válogatott az Arany Európa Liga idei kiírásában, minután idegenben 3:0-s vereséget szenvedett Romániától. A magyarok így 3 ponttal a C-csoport harmadik helyén végeztek és nem jutottak be a Final Fourba.

A csoport második helye volt a tét a románok elleni Európa Liga-találkozón, hiszen amennyiben a magyar csapat legfeljebb négy játszmában győznek még akár a négyes döntőbe jutást is kivívhatták volna.

Kicsit megilletődötten kezdték a mérkőzést, 8:4-es román vezetésnél időt is kért Andreas Vollmer. Ez segített, mert 13:12-nél a románoknak kellett időt kérniük. Ezután viszont állva hagyták a magyarokat, volt 20:13 is az állás, és bár ezt követően sikerült kicsit kozmetikázni az eredményen, így is öt játszmalabdához jutottak a házigazdák. Az elsőt még sikerült hárítani, utána viszont egy rossz nyitással eldőlt a játszma sorsa (25:20).

Feladót cseréltek és ez jót is tett: 8:3-ra húztak el a magyarok a szett elején, de egy időkérés után, 10:10-nél már egyenlő volt az állás, sőt aztán a románok át is vették a vezetést. Négy ponttal is sikerült meglépniük, 21:19-nél azonban megint a románok kértek időt. Sajnos ez megint jót tett nekik, mert ezúttal négy szettlabdájuk lett, s megint a másodikat értékesítették (25:21).

Ezzel gyakorlatilag elúszott a második hely és az esetleges továbbjutás lehetősége is. Bár a harmadik felvonás elején egy darabig tartani tudták magukat a magyarok, de aztán a szett közepén megint öt-hat pont volt a románok előnye. Ráadásul 17:9-nél Kertész Petra könyöke kifordult, ölben kellett levinni a pályáról és ezután kissé összezuhant a csapat. 11 meccslabdája volt a románoknak, amiből már az elsőt értékesítették, így 83 perc alatt megnyerték a találkozót (25:13).

Női Arany Európa Liga:
Románia–Magyarország 3:0 (20, 21, 13)
Alexandria, 650 néző. V: Jovcsev (bolgár), Stoica (román).
ROMÁNIA: Radu 3, Ungureanu 13, Ionescu 7, Zadorojnai 5, Buterez 13, Ariton 8. Csere: Ciucu (liberó). Szövetségi kapitány: Guillermo Naranjo Hernandez.
MAGYARORSZÁG: Petrenkó, Szedmák 6, Kump 4, Németh A. 15, Szűcs K. 3, Pintér 5. Csere: Kertész, Szalai (liberók), Kiss G. 3, Kotormán, Vezsenyi, Petőváry 1. Szövetségi kapitány: Andreas Vollmer.
Edzői értékelés
Andreas Vollmer: – Eddig mérkőzésről mérkőzésre fejlődött, javult a játékunk, de sajnos a mai teljesítményünk messze elmaradt az elvárásainktól. A csarnokban uralkodó hangulat és rettenetes hangzavar úgy érzem, agyonnyomta több kulcsemberünket is. Igyekeztem a cserékkel változtatni a csapaton, de igazán csak a második szettben volt elfogadható periódusunk. Az elmúlt hónap összességében hasznos, pozitív volt, tudom, hogy kire számíthatok igazi téthelyzetben, tisztult a fejemben a kép az Európa-bajnoki selejtezőkre való felkészülés kapcsán. Petrának jobbulást kívánok ezúton is, nagyon bízunk benne, hogy nem komoly a sérülése.

A csoport végeredménye: 1. Ukrajna 8 pont (10:8), 2. Románia 7 (10:7), 3. Magyarország 3 (6:11)

 

További cikkek