Vivi
forrás: fradi.hu

VERRASZTÓ DÁVID CSATÁZIK A 100. MAGYAR EB-ARANYÉRT

Háromszoros Európa-bajnokunk a legjobb idővel jutott be a 400 méter vegyes délutáni döntőjébe Rómában.
VERRASZTÓ DÁVID CSATÁZIK A 100. MAGYAR EB-ARANYÉRT fotó: fradi.hu

Augusztus 11-én Rómában megkezdődött az úszók Európa-bajnoksága, ahol már az első napon volt fradista érdekeltség: Verrasztó Dávid 400 méter vegyesen ugrott medencébe.

Háromszoros Európa-bajnokunk a táv második előfutamában lépett rajtkőre. A pillangó résztáv zömében Verrasztó a harmadik helyen haladt, majd 100 méter után az élen is állt. Ezt követően a másik magyar induló, Kós Hubert is vezette a futamot, de a gyorsúszás végén klasszisunk csapott először célba 4:15.52 perces eredménnyel, ezzel pedig összesítésben is a legjobb idővel kvalifikálta magát a délutáni fináléba. A táv másik magyar résztvevője, Kós Hubert is ott lesz a döntőben, ő a negyedik legjobb időt érte el az előfutamok során.

 

Verrasztó Dávid ezzel nagy lehetőség előtt áll, hiszen övé lesz az első esély, hogy megszerezze Magyarország történetének 100. úszó Európa-bajnoki aranyérmét.

 

Verrasztó Dávid mellett egy másik Fradi-sportoló, Mészáros Dániel is versenyzett az első nap délelőtti előfutamai során, aki Márton Richárd, Holló Balázs és Németh Nándor oldalán a 4x200-as férfi gyorsváltó tagjaként jutott döntőbe, a magyar kvartett a hatodik legjobb idővel lett finalista. Fábián Bettina 800 gyorson előfutamában a hatodik, összesítésben pedig a 11. helyen zárt, így nem jutott döntőbe.

A döntőket csütörtökön délután 18.00-tól rendezik, a 400 méter fináléjára körülbelül 18.15-től kerül sor.

További cikkek