Tibor

VESZÉLYBEN AZ UFC HARCOS KARRIERJE

Michelle Waterson-Gomez olyan sérüléssel bajlódik a szombati főmérkőzése előtt, amely karrierje végét jelentheti, ha nem kezelik.
VESZÉLYBEN AZ UFC HARCOS KARRIERJE

Michelle Waterson-Gomez 2022-es debütálásának sokkal korábban kellett volna megtörténnie, mint ezen a hétvégén, amikor a szombati főmérkőzésen Amanda Lemos ellen lép ringbe, de a veterán szalmasúlyú bunyós ehelyett kénytelen volt foglalkozni egy olyan sérüléssel, amely karrierje végét jelentheti, ha nem kezelik.

Valószínűleg a kettő kombinációja volt - mondta Waterson-Gomez szerda reggel, amikor arról kérdezték, hogy a nem közölt sérülés valami régi vagy valami teljesen új dolog fellángolása volt-e. Bármikor, amikor sérülést szenvedsz, az ilyen. Ha sportoló vagy, mindig megpróbálod átvészelni a kisebb sérüléseket. Elkerülhetetlen, hogy kisebb zúzódásokba és zúzódásokba ütközz, de ez egy olyan volt, amit el kellett látni és kezelni kellett, különben kihatással lett volna az MM karrieremre.

Egy karrierjét veszélyeztető sérülés az a fajta dolog, ami miatt a 36 éves versenyző elgondolkodhatott volna azon, hogy ideje lenne-e lezárni életének ezt a fejezetét, és valami mással foglalkozni, különösen több mint 15 évnyi versenyzés után, és rengeteg lehetőség állt rendelkezésére az Oktagonon kívül.

Michelle Waterson prepares for her strawweight bout against Amanda Lemos of Brazil at UFC Fight Night: Ortega vs Rodriguez on Saturday, July 16, 2022 in Long Island, New York. (Photo by Braydon Jackson/Zuffa LLC)

De ahelyett, hogy ezt a sérülést arra használta volna fel, hogy elgondolkodjon a következő lépésén, inkább gyorsan a probléma orvoslására és a karrierje folytatására koncentrált, mivel úgy véli, még rengeteg jó éve van hátra.

Nem hiszem, hogy volt ilyen megfontolás, és ha lett volna, akkor nem hiszem, hogy harcolnom kellene - mondta a visszavonulással kapcsolatban. Ha ilyen gondolatok járnak a fejemben, az egy nagyon veszélyes hely egy bunyósnak - fél lábbal bent, fél lábbal kint lenni.

Michelle Waterson a brazil Amanda Lemos elleni szalmasúlyú mérkőzésére készül az UFC Fight Nighton: Ortega vs Rodriguez mérkőzésre, amely 2022. július 16-án, szombaton lesz a New York állambeli Long Islanden. 

Ez egyike volt azoknak a dolgoknak, ahol tovább próbálhatnám ezt erőltetni, kompromittálva besétálhatnék az Oktogonba, és aztán tényleg ez lenne a karrierem vége, és én ezt nem akartam. Még mindig úgy gondolom, hogy bunyós karrierem csúcsán vagyok - még mindig csak 36 éves vagyok, és még mindig a legjobbak legjobbjai ellen küzdök, és tudom, hogy már csak egy meccs választ el attól, hogy a bajnoki övért harcoljak, ezért fontos, hogy vigyázzak a testemre; hogy megadjam neki a gyógyulási időt, amire szüksége van és amit megérdemel. Életem legjobb formáját hozom magammal" - tette hozzá Waterson-Gomez, aki a Top 15-ben van, mióta megérkezett az UFC-be, miután négy meccset vívott az Invicta FC színeiben, ahol megnyerte és sikeresen megvédte az atomsúlyú bajnoki címét. "Azt hiszem, addig nem veszed észre, hogy mire vagy képes, amíg el nem veszíted, és mélyen tisztelem a testemet és azokat a dolgokat, amiket lehetővé tesz számomra. Most így megyek bele az életbe - mintha szent ég, lehetőségem van arra, hogy felálljak és használjam a testemet, és olyanná tegyem, amilyenné akarom, és ez tényleg kifizetődik. Minden edzésen 110 százalékos teljesítményt nyújtok, minden edzésen kiürítem a tankot, és mindent megteszek, és ez meg is látszik a testemen, a kondíciómon, a kardiómon.

Bár az élethosszig tartó harcművész és a Jackson-Wink MMA régóta dolgozó képviselője nem gondolt arra, hogy szögre akasztja a négyes kesztyűjét, amikor idén év elején szembesült a sérülésével, Waterson-Gomez tavaly eltöltött egy kis időt azzal, hogy elgondolkodjon a ketrecen belüli karrierjén.

További cikkek