Vivi
forrás: mlsz.hu

Visszavágtak Gyirmóton a szlovákoknak

A férfi U19-es válogatott négy napon belül második felkészülési mérkőzését játszotta a szlovák korosztályos együttessel, és a keddi 1-0-s vereséget követően csütörtök délután 3-1-re győzött Gyirmóton.
Visszavágtak Gyirmóton a szlovákoknak fotó: mlsz.hu

A szeptemberi, walesi Európa-bajnoki selejtezőkre készülő férfi U19-es válogatott második edzőtáborát tartotta Szélesi Zoltán szövetségi edző irányításával. A csapat a négynapos összetartás alatt két felkészülési mérkőzést játszott Szlovákia ellen. Az első, szenci mérkőzésen a hazaiak 1-0-s győzelmet arattak, a csütörtöki visszavágón pedig 3-1-es magyar siker született Gyirmóton.

A találkozó jó iramban kezdődött, a csapatok felváltva birtokolták a labdát, és egyaránt helyzeteket alakítottak ki. A félidő derekától kezdődően a magyar válogatott átvette a kezdeményezést, több kaput eltaláló kísérlete is volt, gól azonban nem született.

A fordulást követően nem kellett sokat várni az első találatra, Tarcson Ákos a 49. percben lőtt a vendégek hálójába. A hazai előnyt egy kontrát követően Gruber Zsombor duplázta meg, a 74. percben. A csereként beállt támadó öt perccel később egy szépségdíjas találattal duplázta meg góljainak számát.

A hajrában a vendégek szépíteni tudtak, de nem volt esélyük a felzárkózásra, a magyar válogatott megérdemelt győzelmet aratott.

– Második edzőtáborunkat tartottuk a csapattal, és úgy érzem, hogy sikerült elérnünk a kitűzött céljainkat. Az első mérkőzéshez képest sokat fejlődött a védekezésünk, valamint a labdabirtoklásunk és a labdakihozatalunk. Büszke vagyok a srácokra, teljesítették az elvárásokat, de továbbra is keményen kell dolgozniuk ahhoz, hogy az utazó keret tagjai legyenek szeptemberben – mondta az mlsz.hu Szélesi Zoltán szövetségi edző.

Az U19-es válogatott legközelebb szeptember végén, már tétmérkőzésen lép pályára a walesi Európa-bajnoki selejtezőkön, ahol a házigazda mellett Írországgal és Gibraltárral mérkőzik meg.

U19, felkészülési mérkőzés
Magyarország U19-Szlovákia U19 3-1 (0-0)
Magyarország: Pécsi Ármin – Farkas Bendegúz (Bodnár Gergő, 46.), Nagy Zoltán (Babós Levente, 88.), Polyák Kristóf, Vajda Botond (Szécsi Patrik, 88.) – Tuboly Máté (Fiath Bence 77.), Artner Dávid (Ulbert Renátó, 59.), Kocsis Dominik – Kállai Zalán, Jurek Gábor (Kiss Norbert, 77.), Tarcson Ákos (Gruber Zsombor, 59.)
Gólszerző: Tarcson Ákos 49., Gruber Zsombor 74., 79.

További cikkek