Tibor
forrás: pentathlon.hu

ZÁRÁSKÉNT EGY PARÁDÉS ARANYÉREM

Az Ankarai Öttusa Világkupa-döntő mix váltók versenyén, első helyen ért célba a Gulyás Michelle és Szép Balázs.
ZÁRÁSKÉNT EGY PARÁDÉS ARANYÉREM fotó: pentathlon.hu

A világkupa-döntő befejező napján rendezték meg a mix váltók versenyét, ahol a Gulyás Michelle, Szép Balázs összeállítású magyar csapatnak szurkolhattak. A váltóversenyeknek mindig van egy nagyon jó hangulata, amire a magyar versenyzők elég jól ráhangolódtak.

„Nagyon boldog vagyok, hogy Szép Balázzsal sikerült aranyérmet nyernünk a világkupa-döntőn vegyes váltóban- kezdte nyilatkozatát Michelle. Szeretek váltóban indulni, mert annyira más a hangulata, mint az egyéni versenynek. Valahogy sokkal lazább és vidámabb, annak ellenére, hogy minden csapat nyerni akar és keményen küzd érte. Ezért is örülök, ha néha váltóban is indulhatok, bár azért ez is sokat kivesz az emberből pláne egy kemény világkupa sorozat végén. A nap nehézkesen indult. A körvívás nekem nagyon jól ment, de ennek ellenére középmezőnyben végeztünk. Nem keseredtünk el hiszen gyakran volt rá példa, hogy gyengébb kezdés ellenére eredményes lett a csapat. A lovaglás jól sikerült bár mindkettőnknek volt 1-1 verőhibája, de a lovakkal elégedettek voltunk hiszen jól teljesítettek. Az érdekes, hogy senki sem tudta a maximális pontszámot elérni. Ezután jött a bónusz vívás, amelyet sikerült 3 parádés győzelemmel zárnunk. Ugyan a laser run-t az ötödik helyről kezdtük, bíztunk benne, hogy jó teljesítménnyel sikerül a dobogóra felküzdeni magunkat. Balázsnak a harmadik helyen adtam át a „staféta botot”, aki kiváló lövészettel és futással megelőzte az élen futó japán fiút is, így 37 másodperces hátrányt sikerült ledolgoznunk és megnyerni a versenyt.

Köszönjük a felkészítő edzőinknek, az UTE-nak és családjainknak a támogatását!”

Balázs a maga lazaságával elemezte a mai napot. „Nagyon örülök ennek az első helynek és külön öröm számomra, hogy Michellel váltózhattam, mert nagyon jó páros voltunk, illetve nagyon jó barátok is vagyunk és mind a ketten az UTE öttusa szakosztályát képviseljük. Végig kiegészítettük egymást, én vívásban nyújtottam gyengébb teljesítményt, viszont a kombiban szerencsére felzárkóztam – mondjuk Michelle nem volt gyenge a kombiban sem. Azt sajnáltam, hogy lovaglás során leütöttünk két fát, de ez benne van. Összességében boldog vagyok, hogy Michellel együtt húztuk be ezt a győzelmet.

A világkupa-döntőt a magyar delegáció 3 éremmel zárta. 

További cikkek