Tibor
forrás: pentathlon.hu

100%-OS TELJESíTMÉNY A FÉRFIAKNÁL IS

A lányok után a férfiak is elődöntőben az öttusa világkupán.
100%-OS TELJESíTMÉNY A FÉRFIAKNÁL IS fotó: pentathlon.hu
A világkupa 2. napján a férfiak mérték össze tudásukat, hogy a 36 fős elődöntőbe bekerülhessenek. Szerencsére mind a négy magyar titán jól vette a kvalifikációs kört. Az „A” csoportban Bőhm Csaba és Kardos Bence álltak rajthoz, akik mondhatni simán vették az első napi akadályokat és a legjobb 15 versenyző között értek célba, így biztos továbbjutóként kvalifikálták magukat az elődöntőbe. A „B” csoportban két rutinos versenyző Demeter Bence és Marosi Ádám kezdték meg a versenyt, akik szintén fix továbbjutást érő pozícióban fejezték be a napot.

Kardos Bence szűkszavúan, de pozitívan értékelte a kvalifikációt.
„Szerintem egy jó napot sikerült zárnom, megvan a továbbjutás, ez a lényeg. A vívás jól sikerült, aminek örültem, megpróbálom holnapra ezt az érzést tovább vinni.”

Csabi pozitív érzésekkel vág neki az elődöntős kanyarnak.
„A vívásom megint hagyott kivetni valót maga után, de nem panaszkodom, holnap megpróbálom kijavítani a mai hibáimat. Az úszás ebben a mobilmedencében harcos volt, kiúsztam magam. A kombi lövészetére nem panaszkodom, 1 sorozat lett gyengébb. A futás fárasztó volt, mert nagyon változatos a pálya, sok kanyarral, de az sem ment rosszul. Összességében örülök, hogy továbbjutottam.”

 Demeter Bence elégedett a mai teljesítményével.
„Remekül sikerült indítanom a mai napot. A vívás elején rendkívül összeszedetten és eredményesen sikerült vívnom, viszont a második felére egy kicsit alább hagyott a lendület. Ennek ellenére, a 22-11-et abszolút egy jó eredménynek könyveltem el. A folytatásban 4. helyről vártam az úszást, ahol az igen lassú medencében a 4. idővel megőriztem a pozíciómat. A kombinált szám kicsit “viharosra” sikeredett, az időjárás nem volt túl kegyes hozzánk, de szerencsére nem igazán zavart meg. Sajnos a lövészetbe picit többet hibáztam a kelleténél, de a biztató futásomnak köszönhetően magabiztosan jutottam az elődöntőbe.”

Ádámnak nem volt egyszerű napja, de rutinos versenyzőként nem volt kérdés, hogy továbbjut az elődöntőbe.
„Küzdős napom volt, de a lényeg, hogy továbbmentem. Az időjárás nagyon szeszélyes, így a kombi rajtunk csúszott 10 percet, rommá áztunk. Szokatlan volt, valahogy eddig elkerültek ezek a pályafutásom során, zavaró volt a rajt elhalasztás, de mindenkinek el volt nyújtva. A lényeg, hogy holnap folyt. köv.!”
Holnap a lányok elődöntős küzdelmei mellett a férfiak körvívásával folytatódik a verseny.
 
További cikkek