Tibor

A BRIT NAGYDÍJ ELŐTT

Max Verstappen egy évvel a silverstone-i mélypont után magasan vezet, és 46 pontra van csapattársától.
A BRIT NAGYDÍJ ELŐTT

Silverstone jelentette a mélypontot Max Verstappen tavalyi Forma-1-es bajnoki címéhez vezető úton, de a Red Bull versenyzője a hétvégi Brit Nagydíj előtt feljebb lovagol, mint valaha. A bajnokságban vezető pilóta kilenc futamból hat győzelemmel 46 pontra van mexikói csapattársától, Sergio Pereztől, és a Red Bull most zsinórban hetedik sikerére hajt - ami utoljára 2013-ban sikerült nekik.

Egy évvel ezelőtt Verstappen 33 pontra volt a Mercedes hétszeres világbajnokától, Lewis Hamiltontól, miután megnyerte a sportág első szombati sprintfutamát a pole pozícióért Silverstone-ban.

A páros aztán a vasárnapi első körben összeütközött a gyorsaságin, Hamilton pedig rekordot jelentő nyolcadik hazai győzelmét aratta, míg a zúzódásos Verstappen nyolc pontra csökkent előnyével került kórházba.

A szombati sprintverseny megnyerésétől és a világbajnokságban való nagyon egészséges vezetéstől oda jutottunk, hogy vasárnap este egy versenyzőnk kórházba került, és 26 pontunk azonnal semmivé vált, - emlékezett vissza Horner. Nagyszerű lesz Silverstone valószínűleg eddigi legnagyobb közönsége előtt versenyezni, és remélhetőleg versenyképesek leszünk ott, és megpróbáljuk valamilyen formában jóvátenni a tavalyi évünket."

Baku, Silverstone és Monza voltak azok a pályák tavaly, ahol Verstappen olyan futamokon bukott, amelyeket megnyerhetett volna, és máris rendezte a számlát Azerbajdzsánban, ahol a Red Bull ebben a hónapban egy kettős győzelemig robogott, miután a Ferrari kihívása összeomlott.

A Ferrari Charles Leclerc, akinek az előző, kanadai futamon friss erőforrást szereltek be, és Carlos Sainz lehet a legfőbb riválisa vasárnap.

Már alig várom Silverstone-t - mondta Leclerc, aki 49 ponttal van lemaradva Verstappen mögött, miután Montrealban a 19. helyről az ötödikre száguldott. Ez az egyik kedvenc pályám a naptárban, és remélhetőleg nagy pontokat tudunk ott szerezni - tette hozzá a tavaly második helyezett monacói.

Hamilton 10 futam óta nem nyert, és egy újabb vereség a leghosszabb aszály lenne a 2007-ben a McLarennél kezdődött Forma-1-es pályafutása során, amelyben minden évben legalább egyszer győzött.

A Mercedesnek van néhány "új alkatrésze", és a pálya jobban kellene, hogy megfeleljen az autójuknak, amely köztudottan hajlamos a pattogásra.

A helyi támogatás is erős lesz, hiszen Hamilton honfitársa, George Russell itthon debütál a Mercedesnél, de a tempó még mindig hiányozhat.

Őszintének kell lennünk magunkhoz, és azt kell mondanunk, hogy jelenleg egy kicsit le vagyunk maradva az éllovas Ferrari és Red Bull mögött, - mondta Mike Elliott technikai igazgató. Silverstone egy olyan pálya lesz, ami egy kicsit jobban fekszik nekünk, ahogyan Barcelona is, de talán csak egy kicsit nehéz lesz.

További cikkek