Tibor
forrás: falcokc.com

A FALCO KÉT JÁTÉKOSÁVAL IS MEGEGYEZETT

Boris Barac mellett Verasztó Péter is a Falco KC férfi kosárlabdacsapatában folytatja a következő szezonban is.
A FALCO KÉT JÁTÉKOSÁVAL IS MEGEGYEZETT fotó: falcokc.com

A horvát magasember és fiatal játékos is 1 éves szerződést írt alá a magyar bajnok Falco KC Szombathely férfi kosárlabdacsapatánál.

Tovább épül a jövő évi csapat. A kétszeres bajnoki aranyérmes és egyszeres kupagyőztes horvát magasember jövőre is a Falco csapatának a játékosa lesz.

Az utóbbi két szezonban Boris nagyon fontos része volt a sárga-feketéknek, és többször is nehéz helyzetben tudott előlépni. Az idei döntő volt erre ismét jó példa, ahol a 4. mérkőzésen szerzett 17 pontjával, az együttes legeredményesebb játékosa volt. A Horvát légiós stabil teljesítményt nyújtott a magyar bajnokságban. 9,3 dobott pontot és 3,7 lepattanót szerzett, fontos része Milos rotációjának, meccsenként 20,3 percet töltött parkettán. A Bajnokok Ligájában is számíthattak rá, ahol 12 meccsen lépett parkettára. A 206 centi magas játékos 11,6 pontot és 4,9 lepattanót átlagolt. Boris Barac, így értékelte a szerződéshosszabbítást: "Nagyon örülök, hogy plusz egy évvel sikerült meghosszabbítanom a szerződésmet. Sikerekben gazdag két szezont töltöttem itt. A legnagyobb élményem még mindig a fantasztikus szurkolótáborunk. Óriásiak vagytok, mindig számíthatunk rátok, már most hívlak Titeket, hogy töltsük meg az Arénát minden bajnoki és BL meccsen!"

Boris Barac mellett Verasztó Péter is aláírt a következő szezonra. Peti a magyar bajnokságban 38 alkalommal lépett pályára, és az 1-es poszton bevethető a fiatal játékos agresszív védekezésével vívta ki a perceit. Peti legeredményesebb meccsét az SKC csapata ellen jegyezte, ahol 7 pontot is szerzett. A szombathelyiek fiatal játékosa, így nyilatkozott a hosszabbításról: "Számomra mindig a Falco volt és lesz a priorítás. Nagyon örülök, hogy az előző szezonban sikerült kiharcolnom a helyem a rotációban, és ezzel megkaptam a lehetőséget a szerződéshosszabbításra. A mögöttünk hagyott szezonban egy célt tűztem ki magam elé. Be akartam bizonyítani az edzőknek, az irodának, hogy helyem van a keretben. A +1 év azt bizonyítja, hogy a hozzáállásommal és edzésmunkámmal elértem ezt a célom. Nekem már el is kezdődött a következő idény!"

Az élet tehát nem állt meg a bajnokság után, a mai bejelentésekkel együtt már 6 játékosnak van élő szerződése a 2022/2023-as szezonra (Perl Zoltán, Sövegártó Ábel, Kovács Benedek, Keller Ákos, Boris Barac, Verasztó Péter).

További cikkek