Tibor
forrás: pentathlon.hu

A JUNIOR FIÚK IS REMEKELTEK

A junior Öttusa Európa-bajnokságon szerepelt csapat tagjai nyilatkoztak a kontinens vidadalról.
A JUNIOR FIÚK IS REMEKELTEK pentathlon.hu

Manó az elődöntőben és a döntőben mérvadónak számító körvívásban remekelt a páston, hiszen megnyerte azt a tusát és így értékes pontokat gyűjtött a további versenyzéséhez. A fináléban nyújtott kombinált számával a harmadik helyről indulva a dobogó második fokára futotta fel magát és egy szépen fénylő ezüstéremmel aranyozta be a napját. Viczkó bomba formát mutatott a zárószámban, hiszen a tizedik helyről az ötödik helyig küzdötte fel magát. Az aranycsapat harmadik tagja, Misi is erős kombinált számot nyújtva futott át a célvonalon, így megszerezve a 9. helyet. A még ifi korú Tamás Botond, aki két hét múlva a korosztályos Európa-bajnokságon fogja tehetségét újra megcsillogtatni, a juniorok között szépen helytállva és briliáns vívást produkálva a 10. helyen zárta az Európa-bajnokságot.

A lányokhoz hasonlóan a fiúkat is kifaggattuk, hogy ők hogyan élték meg ezt a kontinensviadalt.

Manó nagyon hálás azoknak az embereknek, akik segítik a munkáját, de leginkább Kasza Robi segítségét szeretné megköszönni.
„Visszatekintve elképesztően nehéz időszakon vagyok túl. Örülök, hogy sikerült összekaparnom magam belőle és megmutatni, hogy mit tudok. Szoros verseny volt, minden pillanatban figyelnem kellett. Köszönöm a rengeteg ember segítségét, de legfőképpen Robiét, aki a teljes szívvel támogat minket. Előre tekintve várom a mix váltót, illetve a munkát, ami rám vár a további felkészülésben.”

Viczkó szeretett volna jobban teljesíteni a páston, de összességében elégedett a teljesítményével.
„Hát a vívást sajnálom nagyon, mert azon sok minden múlt, de a többi szám nagyon jól sikerült, így lépkedtem előrébb. A lovagláson egy jó kis lovat kaptam, úszáson sikerült rekordot úszni a kombin pedig jól sikerült a lövészet. A futás is jól ment, bár az utolsó körben eléggé elfogytam. A csapatnak külön örülök és végül is az ötödik helynek is ezzel a vívással.”

Misi is nagyon hálás mindenkinek, aki támogatja és reméli, hogy ezt mindenki érzi és tudja is.
„Nehéz négy nap áll mögöttünk, ez nem kérdés. Talán nem árulok el nagy titkot, amikor azt mondom, rengeteget kivett belőlünk ez a verseny. Ugyan elsősorban fizikális megterheléseknek köszönhető, hogy a döntő napon már nem kívántam volna a 6. futókörbe belefogni, de azt is be kell valljam a verseny nem kis mentális próbatétel elé állított. A csapat humorral és egymáshoz intézett biztató szavakkal igyekezte „túlélni” a verseny legidegölőbb pillanatait, amit úgy érzek sikerrel átvészeltünk. Hihetetlen büszke vagyok Manóra, Bencére, Botira, illetve mindegyik lányra, akik végignyomták ezt a versenyt. Sajnos nincs elég sorom megköszönni mindenkinek név szerint a sok segítséget, amit mind idáig kaptam, de bízom benne mindenki érzi/ tudja, hogy nagyon hálás vagyok neki. Remélem boldogsággal és elégedettséggel tölti el őket a csapatban szerzett csillogó érmünk. Hajrá tovább ÖTtusa, hajrá Magyarok!”

Boti várja már az U19-es Európa-bajnokságot, így ez a verseny jó előkészítése volt a korosztályos kontinensviadalának.
„A vívásommal és a lovaglásommal elégedett vagyok, viszont a kombi nem sikerült úgy, ahogy szerettem volna, és a selejtezős időmnél is gyengébbet mentem. Nyilván kicsit csalódott vagyok, mert több volt bennem, de menni kell tovább és javítani a vb-n, illetve hozni a kötelezőt a saját korosztályomban.”

További cikkek