Tibor
forrás: hunshooting.hu

BRONZÉRMES A MAGYAR NŐI LÉGPUSKA CSAPAT

A cseh válogatottat legyőzve állhatott dobogóra, Mészáros Eszter, Dénes Eszter, Bajos Gitta a Csangvoni világkupa 10 méter légpuska versenyszám harmadik helyezettjeként.
BRONZÉRMES A MAGYAR NŐI LÉGPUSKA CSAPAT fotó: hunshooting.hu

Bronzérmet nyert a magyar csapat, miután a cseh válogatottat 16-8 arányban legyőzte! (Mészáros Eszter, Dénes Eszter, Bajos Gitta)

Bronzérmes lett a  Mészáros Eszter, Dénes Eszter, Bajos Gitta összeállítású magyar együttes a nők 10 méter légpuska csapat versenyszámában a sportlövők csangvoni világkupáján, miután a bronzmérkőzésen 16-8-ra felülmúlta a Lucie Brazdova, Sabina Thurnwaldova, Aneta Brabcova összetételben versenyző cseh válogatottat. Bár 2-2-nél még döntetlen volt az állás, a magyar hármas 10-2-re elhúzott és egy percig sem adott esélyt ellenfelének. A szabályok értelmében egyébként három sportlövő eredményét összeadták mindkét oldalon, és amelyik nemzet a nagyobbat lőtte, az két pontot kapott az adott sorozatban, döntetlennél pedig egy-egy pont járt mindkét válogatottnak. A kvalifikáció első részében még szerdán a magyarok 941.7 körrel a második helyen végeztek India mögött és jutottak a nyolc közé. A kvalifikáció második részében a magyar csapat India, Dél-Korea és Csehország mögött végzett a negyedik helyen és ezután lőhetett csütörtökön a bronzéremért. 

A magyar küldöttség ezzel már a negyedik érmét gyűjtötte a dél-koreai világkupán. Előbb hétfőn Mészáros Eszter szerzett bronzérmet a 10 méter légpuska egyéni számában, majd kedden ugyanez a bravúr sikerült a 10 méter légpisztoly számban Major Veronikának is, szerdán pedig a 10 méter légpuska vegyes párosban lett második a Mészáros Eszter, Péni István alkotta magyar kettős. 

További cikkek