Tibor

CLAYTON ÚJRA A CSÚCSON A BIRMINGHAMI SIKER UTÁN

Rangsorolták a PDC 30 legjobb játékosát az utolsó 100 lejátszott mérkőzésük alapján.
CLAYTON ÚJRA A CSÚCSON A BIRMINGHAMI SIKER UTÁN

Christopher Kempf, a PDC statisztikai elemzője felsorolja a 30 legjobb játékost az utolsó 100 lejátszott mérkőzésük alapján.

A sűrű dartshétvégén sok játékos jelentős előrelépést ért el a Form Guide-ban, a legnagyobb ugrást azok tették, akiknek a hősies erőfeszítései nem eredményeztek ranglistás címet.

Jonny Clayton a birminghami domináns Premier League szereplését követően három versenyen mindössze hét meccset tudott megnyerni, annak ellenére, hogy az OChE szerint olyan szinten játszott, hogy a ProTour-ellenfelek ellen a legek közel kétharmadát megnyerné, és ezzel a profi dartsvilág élén áll.

Nathan Aspinall a Ryan Searle elleni vasárnapi szoros veresége ellenére most az első helyen áll az átlagok és a párosok tekintetében minden PDC Tour-kártyával rendelkező játékos utolsó 100 legje ellen, és a hétvégén a három játékos egyikeként távozott a 100+ átlagot elérő játékosok közül, és a négy játékos egyikeként, aki a párosok 45%-át eltalálta.

Peter Wright hasonlóan előrébb áll, mint az a Michael van Gerwen, akitől a szombati döntőben kikapott, miután az OChE 17 pontjával hatalmasat nőtt, és ezzel 48-ról 65-re emelte a ProTouron várhatóan megnyerhető szakaszok százalékos arányát.

Krzysztof Ratajski, aki négy egymást követő meccsen 105+ átlaggal ért el rekordot, most a második helyen áll az átlagok között, de csak a 40. a párosok között, ami hozzájárult ahhoz, hogy a lengyel mindössze 4000 fontot gyűjtött be a hétvégén a ranglistán.

Gerwyn Price katasztrofális hétvégéje a célba érés terén most a játékosok alsó negyedébe került a párosok pontosságát tekintve, mivel a becslések szerint a célpontjainak mindössze 32%-át találta el.

Eközben Gary Anderson és Andrew Gilding, akik a múlt heti ranglistát uralták, visszazuhantak a földre: Anderson különösen alacsony, 29%-os pontosságot ért el párosban, így OChE-értékelése közel tíz ponttal csökkent, Gilding pedig a döntőbe jutása ellenére sem tudott a két héttel ezelőtti elképesztő teljesítményéhez mérni.

Joe Cullen és Rob Cross között a világranglista első tíz helyéért folyó csata az elmúlt hétvégén tovább éleződött: Cross vasárnap 6-5-re legyőzte Cullent (miután Cross 5-1-es hátrányból küzdötte vissza magát), bár Cullen nagyobb statisztikai javulást ért el a teljesítményében.

Cullen OChE-értékelése 8,59 pontot ugrott a múlt héthez képest, szemben Cross 1,88-as csökkenésével, ami arra utal, hogy legutóbbi veresége ellenére Cullen a következő mérkőzésük favoritja lenne, és csökkentené a Cross és közte lévő 25 000 fontos különbséget.

A jövő heti Players Championship versenyek Luke Humphries és Ryan Searle nagy statisztikai javulását is próbára teszik, és a szurkolók hamarosan megtudhatják, hogy a Humphries (98,11-es átlag) és Searle (97,46-os átlag) által mutatott kivételesen magas szintet, amely idén mindkét férfit PDC-címig juttatta, meg tudják-e tartani a váratlanul erős ellenfelek ellenében is.

Form Guide

További cikkek