Tibor
forrás: auto-sport.hu

CSODÁS TOSZKÁN VERSENY

Pontokkal tért haza a Merencsics Árpád – Istovics Gergő duó a hétvégi Rally futamról.
CSODÁS TOSZKÁN VERSENY fotó: auto-sport.hu

Fontos tapasztalatokkal és Mitropa pontokkal tért haza a Merencsics Árpád – Istovics Gergő duó a hétvégi Rally Internazionale del Casentino futamról. A fiúk a Mitropa értékelés 2WD Kupájában dobogóra állhattak és az olasz Rally4-esek között a középmezőnyben végeztek.

„Úgy érzem helytálltunk a Casentino Rally-n, hiszen a negyven Rally4-es autóból a huszadik helyen értünk célba úgy, hogy a kedvenc éjszakai hosszú gyorsaságin nem mentünk, mert pont nálam vették ki etapra. Hihetetlen volt, amikor a visszaszámláló hármason volt, és kiugrottak elém, hogy stop, mert baleset történt a szakaszon” – kezdte a hétvégi verseny értékelését Merencsics Árpád, majd hozzátette. „Nem az eredmény volt a fontos, azért mentünk ki az olaszországi Mitropa versenyre, hogy gyűjtsük a kilométereket és tapasztalatot szerezzünk az autóval, amivel ez volt a harmadik éles bevetésünk. A Mitropa Kupa 2WD harmadik, és az abszolút hatodik helyezés már csak hab a tortán. Hozzáteszem, hat darab használt keménygumival teljesítettük a szakaszokat, míg láttuk az olasz fiúk ezzel sem spóroltak volt, aki minden körre új gumikat, új felnikkel rakott fel.”

A fiúk nem úszták meg technikai problémák nélkül, a harmadik szakaszon teljesen elment a fékjük, csak kézifékkel és motorfékkel tudták az autót lassítani a lejtős toszkán vidéken.

„Kicsit ijesztő volt, amikor megérkeztünk egy visszafordítóhoz és hiába fékeztem, nem lassult az autó. Kézifékkel kellett lassítani, ezért sok bent maradt a szakaszban. A következő körben tudtunk gyorsulni, sokkal letisztultabban mentünk. A harmadik körben pedig megérkeztünk, mondta is Gergő, hogy ez már nagyon jó volt. Sajnáljuk is, hogy kivették az utolsó szakaszt” – folytatta Árpád.

Elégedettek az eredménnyel és már nagyon várják, hogy újra versenyautóba üljenek.

„Maximálisan elégedett vagyok az eredménnyel és a célba éréssel. Köszönöm a csapat munkáját, mindenkinek nagyon fontos szerepe volt a hétvégében. Gergő bizonyította, hogy egy nagyon jó navigátor, sokat tudott segíteni a versenyzésemben és mindent jól meg tudtunk beszélni. A folytatásban a Nova Gorica Rally-ra készülünk” – zárta a beszélgetést Merencsics Árpád.

További cikkek