Tibor
forrás: fradi.hu

ELŐDÖNTŐS A JUNIOR VÁLOGATOTT

A negyeddöntőben Dánia ellen már meg kellett küzdeni a győzelemért, de a végén magabiztosan nyert a válogatott.
ELŐDÖNTŐS A JUNIOR VÁLOGATOTT fotó: fradi.hu

Játszi könnyedséggel jutott túl a csoportkörön és a középdöntőn a magyar női junior kézilabda-válogatott, a legjobb nyolc között viszont már a kézilabdában nagyhatalomnak tekinthető Dánia következett. És ezzel együtt kíváncsian várhatták, hogy vajon a mostanáig több nehéz meccset letudó dánok ellen miként sikerül felpörögni az ellenállással eddig nem igazán találkozó magyaroknak.

A válasz eleinte úgy szólt, hogy jól, hiszen lendületesen, erőteljesen kezdtek, ellenfelük nehezen tudott csak túljutni a védelmükön, és főleg ennek köszönhetően gyorsan előnybe kerültek a magyarok. Kukely Anna góljával a tizenegyedik percben már néggyel vezettek (6-2), de sajnos ekkortájt kezdett Dánia megérkezni a mérkőzésbe. A félidő derekához érve lassacskán elfogytak a hibáik, a magyarok pedig nem jöttek ki jól a cserékből, jelentősen visszaesett a játékuk, és egyre több labdát szórtak el. Előbb egyenlített, majd az előnyt is magához ragadta Dánia, miután támadásban teljesen megálltak, a játékrész utolsó tizenhárom percében csupán két gólt lőttek a magyarok, és a szünetre is megmaradt a dán előny (11-12).

Érezhető volt, hogy ez szenvedős meccs lehet, és a fordulás után ezt erősítette, hogy kettővel is leszakadtak (14-16). Kevés volt a mozgás a játékukban, jobbára egyéni megoldásokból keresték a lehetőségeket, de az utolsó negyed órához közeledve úgy tűnt, hogy működhet. Kukely Anna jó néhányszor megkavarta a dán védőket, de Koronczai Petra és Kajdon Blanka is sokat vállalt és a kapuba visszatérő Bukovszky Anna is fontos védéseket tett a közösbe. Ferenczy Diána első góljával a meccs során először öttel vezettek már az ötvenedik percben, és a ritmust látva igazán bizakodóak lehettek. Talán az is kijött a hajrában, hogy a magyar kispad jóval hosszabb, ráadásul a torna eddigi részében több energiát is tartalékolhattak. Az utolsó tíz percben gyakorlatilag már izgalom nélkül figyelhették a történéseket, nem tudott már jelentősen közelebb kerülni hozzájuk Dánia, és az egy kisebb megingástól eltekintve magabiztosan nyert a magyar női junior válogatott.

Az első igazi értékmérő meccse volt ez a magyaroknak, és a lefújás után a lányok öröme is emiatt volt jóval kitörőbb, mint az eddigi összecsapásokon. A legjobb négy közé jutott tehát a Magyarország, s pénteken Svédországgal játszik a döntőért. 

Női junior világbajnokság, H-csoport, 2. forduló
MAGYARORSZÁG-DÁNIA 31-26 (11-12)
Gólszerzők: 
Kajdon 7 (1), Farkas 6 (2), Kukely 6, Juhász 4, Koronczai 4, Vámos 1, Vártok 1, Ferenczy 1, Faragó 1, ill. Scott 4 (2), Ebler 4, Wierzba 4, Johannsen 3, Rasmussen 2, Damgaard 2, Hansen 2, Frandsen 2, Laursen 1, Lilholt 1, Jacobsen 1.

További cikkek