Marcus

FIA: TILOS A TESTÉKSZEREK VISELÉSE

Alex Wurz, a GPDA elnöke szerint az FIA "másképp is megközelíthette volna" a kérdést.
FIA: TILOS A TESTÉKSZEREK VISELÉSE

Az FIA helyesen tette, hogy érvényre juttatta az ékszerekre vonatkozó szabályokat, de más megközelítést is alkalmazhatott volna, hogy átadja üzenetét - véli Alex Wurz, a Grand Prix Drivers Szövetségének elnöke.

Niels Wittich versenyigazgató a Miami Nagydíj előtt megismételte, hogy tilos testpiercinget vagy nyakláncot viselni a versenyen.

Lewis Hamilton erre úgy reagált, hogy a sportnak "nagyobb halakkal is van dolga".

"Ez egy szabály, jól megfontolt okokból. Egy kicsit más megközelítést szerettem volna, hogy hogyan adjuk át az üzenetet." - mondta az ex-F1-es versenyző Wurz, aki a GPDA elnökeként nagyban részt vesz a versenyzők biztonságában és oktatásában

A hétszeres világbajnok Hamilton több piercinggel is rendelkezik, és a vita feloldása érdekében az FIA két futamra szóló felmentést adott a 37 éves britnek az orrkarikája miatt, amelyet állítása szerint nem lehet eltávolítani.
Az ékszerekre, valamint a nem megfelelő alsóruházat viselésére vonatkozó tilalmat eddig ritkán érvényesítette a FIA, de a tavalyi, címről döntő Abu-Dzabi Nagydíjon történt versenyigazgatói vitát követően Wittich határozottabban lépett fel.

Az FIA szerint a döntése, hogy szigorúan alkalmazza a régóta fennálló tilalmat az olyan dolgokra, mint az ékszerek versenyen való viselése és a nem megfelelő alsónemű, biztonsági kérdés, hogy a versenyzők a lehető leghatékonyabban védve legyenek tűz esetén.

További cikkek