Tibor
forrás: pvsk.hu

HOFFMANN RÉKA EZÜSTÉRMET SZERZETT AZ EURÓPA-BAJNOKSÁGON

A horvátországi Porecsben zajlott az U22-es Férfi és Női Európa-bajnokság.
HOFFMANN RÉKA EZÜSTÉRMET SZERZETT AZ EURÓPA-BAJNOKSÁGON fotó: pvsk.hu

A horvátországi Porecsben zajlott U22-es Férfi és Női Európa-bajnokságon Hoffmann Réka (+81 kg.) eddigi legjobb nemzetközi eredményét érte el, és a dobogó második fokára állhatott.

A döntőben Réka ellenfele, a lengyel Toborek Oliwia mozgékonyabbnak tűnt, több támadást indított. Réka jól védekezett, de sokszor kényszerült a sarkokban közelharcra, amiből nem mindig tudott időben szabadulni.

Réka edzője, Alvics Gyula a döntőről közvetlenül Réka mérkőzésének befejezése után nyilatkozott.

Természetesen nagyon örülünk, Réka döntőbe kerülésének, és az ezüstérem is szépen csillog. Azt el kell mondanunk, hogy Réka másfél éve bokszol, és ez volt a 12. mérkőzése pályafutása során. Jól bokszolt a lengyel ellenfele, és ezen a mérkőzésen jobb volt, rutinosabb versenyző benyomását keltette. Nagyon örülünk, és büszkék vagyunk Rékára.

A mérkőzés után Rékát is hívtuk, és arról érdeklődtünk, hogyan értékeli a döntőt.

Nagyon jól ismertem ellenfelemet a lengyel Toborek Oliwia-t, akitől tavaly egy nagyon szoros küzdelemben szenvedtem vereséget. Most a visszavágás vágya is fűtött, mindent beleadtam, és a maximumot kiadtam magamból, de ez most ezüstéremre volt elég. Egyáltalán nem vagyok elkeseredve, megyünk tovább, és keményen dolgozunk, van még időm. Most ennek az ezüstéremnek is nagyon örülök.

Réka az Eb előtt három hét edzőtáborban volt Tatán, az utolsó héten kissé lazább feladatokkal készült. A kesztyűzés mellett voltak egyéb, például erőfejlesztő feladatok is, sikere, amelyet Alvics Gyulával edzőjével együtt kemény felkészülés után értek el, az ezüstérem a becsületesen elvégzett munka eredménye.

Edzők: Alvics Gyula, Borovics Zoltán, Galambos Tibor, Bödő Csilla, Szegedi Szilárd,

Névjegy:

Név: Hoffmann Réka

Születési év, hó, nap: 2002. december 3.

Súlycsoport: +81 kg

Eddigi klubjai: PKSE, Vecsés, jelenleg PVSK

Tanulmányok: Jelenleg a PTE-en Dietetikusnak tanul

Eredmények: U22-es Vb és Eb, mindkettőn 5. hely, Magyar bajnoki cím, 2. hely a Bocskai Kupán, jelenleg az U22 női válogatott biztos tagja. U22-es Eb-n ezüstérem.

További cikkek