Tibor
forrás: dvtk.eu

HOSSZABBíTOTT FIATAL JÁTÉKOSÁVAL A DVTK JEGESMEDVÉK

A 19 éves saját nevelésű Illés Márton, továbbra is a DVTK Jegesmedvéknél folytatja.
HOSSZABBíTOTT FIATAL JÁTÉKOSÁVAL A DVTK JEGESMEDVÉK fotó: dvtk.eu

A DVTK Jegesmedvék szerződést hosszabbít saját nevelésű hátvédjével, Illés Mártonnal. A 19 esztendős, utánpótlás válogatott hátvéd a 2021/2022-es Erste Liga idényben már 22 mérkőzésen lehetőséget kapott nevelőegyesülete felnőtt csapatában, az előttünk álló idényben pedig ennél is nagyobb szerephez juthat.

Illés Márton szülővárosában, Miskolcon kezdte pályafutását és végigjárta nevelőegyesülete utánpótlás korosztályait. Az U16-os éveitől kezdve rendszeresen, minden évben meghívót kapott az utánpótlás válogatottakhoz is. A 2020/2021-es idényben meghatározó tagja volt a DVTK Jegesmedvék U21-es csapatának, akik történelmi sikert elérve bajnoki címet szereztek. A legutóbbi szezonban, mindössze 18 esztendősen lehetőséget kapott arra, hogy nevelőegyesülete felnőtt csapatával készüljön és az idény második felére állandó tagja lett a meccskeretnek. Az alapszakasz során 15 mérkőzésen játszott - az utolsó fordulóban megszerezte első gólját is a felnőttek között- majd a kvalifikációs szakaszban és a rájátszásban is komolyabb jégidőt kapott. Az előttünk álló idényben átveheti Hadobás Zétény és Farkas Olivér szerepkörét a csapatban, akik a felnőtt együttesben nyújtott teljesítményüknek köszönhetően már Svédországban, illetve Finnországban játszanak. 

- Nagyon örülök, hogy idén is megkapom a lehetőséget, helyi játékosként különösen sokat jelent ez nekem. Úgy érzem, hogy az itteni közeg lehetővé teszi számomra a folyamatos fejlődést, ami a legfontosabb jelenleg a karrierem szempontjából. Egész nyáron közösen készülünk a csapat miskolci magjával, hogy elérjük a kitűzött céljainkat. A következő szezonban mindenképp előre akarok lépni, ami a játékomat illeti és több jégidőt szeretnék kiharcolni magamnak. Fiatal, energikus és rendkívül motivált csapatunk van, ahol az összhang is kiváló. A rájátszás elérése a cél a bajnokságban és a tavalyi tapasztalatainkat felhasználva jobban akarunk teljesíteni, mint legutóbb tettük - nyilatkozta Illés Márton.

A cikk további része a dvtk.eu oldalán olvasható tovább.

 

További cikkek